1 tegen 1 met Casper Christmann

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 12:50

Na een leuk begin bij Almere Pioneers besloot Casper Christmann naar MBCA te gaan om daar eredivisie te spelen. Met onder 14-1 zit hij in een team met veel potentie. We gaan middels diverse vragen nader in op wie Casper is.

1. Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Casper Christmann, 14 jaar oud en speel basketbal bij MBCA in Amstelveen in de U14 1 team.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Ik ben begonnen met basketbal toen ik acht jaar was. Ik wilde eigenlijk op voetbal, maar mijn vader raadde mij aan om op basketbal te gaan. Daarnaast hebben mijn ouders ook gebasketbald.”

3.  Waar hebben jouw ouders gebasketbald?

“Dat weet ik niet precies. Mijn moeder komt uit Hongarije en mijn vader uit Amsterdam.”

4.  Waar heb je gebasketbald?

“Ik begon bij Almere Pioneers in de U10-1 team. Dat is echt een super leuke club! Ik heb heel veel mogen leren van mijn coaches en altijd de kans gekregen om verder te ontwikkelen. Mijn eerste basketbal training kan ik me nog goed herinneren. Het was selectietraining, en na de training kon ik direct aansluiten bij het team.” Ik heb met dit team meerdere seizoenen samen basketbal gespeeld in de U12 en U14.  Ik heb ook meerdere malen meegedaan aan de 3x3 Streetball Masters. Hier heb ik drie keer de finale gehaald in Amsterdam en ben zelfs een keer daarvan tweede geworden van Nederland.”

5.  Hoe was het om de eerste wedstrijd te spelen met de Pioneers?

“Dat was heel spannend. Ik was alleen nog niet zo goed als dat ik nu ben.”

Casper in actie namens Almere Pioneers.

6.  Hoe was de overstap naar MBCA?

“Allereerst heb ik de overstap gemaakt omdat ik eredivisie wilde spelen. Daarnaast wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan. Ik werd meteen goed ontvangen in de groep en door de coaches. Naast het U14-1 (Eredivisie) team ben ik ook bankspeler van de U16-2 (Tweede Divisie landelijk). Een leuke ervaring was dat ik gelijk met de U16-2 team mee mocht doen met de voorrondes van de beker competitie.”

7.  Was het voor het eerst dat je bij MBCA op landelijk niveau ging spelen?

“Nee, Ik heb in mijn laatste jaar bij de Almere Pioneers landelijke Tweede Divisie gespeeld.”

8.  Je speelt nu bij onder 14 van MBCA. Omschrijf eens het team en de potentie die het heeft?

“Ik heb een ontzettend leuk team met goede spelers en met Brian Benjamin als coach. Als het seizoen door was gegaan, zouden we in de top drie geëindigd zijn. We waren goed op elkaar ingespeeld en werden steeds beter.”

9.  Wat zou jouw aandeel zijn geweest om de Final Four te behalen?

“Ik zou veel drives naar de basket maken en het team begeleiden. Daarbij ben ik een goeie teamspeler.”

10.  Wat zijn jouw toekomst plannen?

“Voor de korte termijn: Volgende seizoen wil ik graag mezelf verder ontwikkelen als eerstejaars U16 speler, hopelijk wordt dat weer op eredivisie niveau en dan kampioen worden van Nederland. Ik hoop dat ik volgend jaar uitgenodigd wordt om mee te mogen doen met de selectie procedure voor de U15 Oranje Lions Academy.  Ik wil ook graag aan zo veel mogelijk 3x3 toernooien meedoen om nog beter te worden daarin.

Voor de lange termijn is mijn droom om in de Nederlandse selectie te mogen spelen bij de 5x5 of 3x3 competitie.  Ik zou het fantastisch vinden om ooit met de Olympische spelen mee te mogen doen als basketballer.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.