1 tegen 1 met Luuk Schoonewille

Gepubliceerd op 18 april 2021 om 10:30

Leuke acties namens Peatminers geeft Luuk Schoonewille het idee dat hij daar op zijn plek zit. Zijn passie voor basketbal laat hij met deze Q&A steeds meer blijken. Zijn familie runt trouwens een hele leuke online Basketbalshop. Neem eens een kijkje bij https://www.basketballdreams.nl/, er is genoeg om uit te kiezen!

1.  Stel jezelf eens voor, wie ben jij?

“Ik ben Luuk Schoonewille, 17 jaar oud. Ik ben geboren en woonachtig in Vriezenveen, en speel daar basketbal bij Peatminers. Daarnaast volg ik een opleiding mediavormgever op het ROC.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen in Vriezenveen?

“Ik wilde vroeger voetballen, maar vanwege lichte problemen met mijn gehoor had ik vroeger koordjes aan gehoorapparaat. Beide voetbalclubs in Vriezenveen vonden dat gevaarlijk. Daardoor kwam ik terecht bij basketbal, en dus bij de Peatminers.”

3.  Hoe ervaar je het om te basketballen bij Peatminers?

“De saamhorigheid binnen de club is bijzonder. Ik heb een fijne band opgebouwd met het team en deze organisatie. In tijden als deze organiseren we erg leuke acties binnen de club, zoals bijvoorbeeld een bingoavond.”

4.  Wat voor type speler ben je?

“Ik ben een point guard, iemand die daarnaast ook voor de punten en de acties naar het bord zorgt.”

5.  Waar zou je beter in willen worden?

“Ik zou beter driepunters willen schieten, en mij wat meer concentreren op het veld in plaats van diverse factoren daarbuiten.”

6.  Is er iemand die jou inspireert?

“Kobe Bryant heeft mij enorm geïnspireerd. Hij is altijd mijn favoriete speler geweest. Ik keek veel acties van hem op YouTube, en dat probeer ik dan na te doen. Ik was best verdrietig toen ik over zijn overleden hoorde. Het was echt lastig om te beseffen dat hij er niet meer is.”

7.  Wat voor leuke events heb je met Peatminers gedaan?

“We hebben vorig jaar een toernooi gespeeld in Denemarken. Van heel de wereld kwamen teams daar naartoe. Dat was super interessant om mee te maken. Daarnaast houden we een ouder-kind toernooi en een mixtoernooi.”

8.  Wat heeft zo’n buitenlands toernooi jou gebracht?

“Zoiets is zeker een ervaring op zich. Je komt allemaal mensen over de hele wereld tegen die allemaal dezelfde passie hebben voor de sport. Zoiets is enorm gaaf om mee te maken.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.