1 tegen 1 met Zoë Wilgenkamp

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 12:30

Verknocht zijn aan het coachen bij de Hoppers; dat is één van de redenen waarom Zoë Wilgenkamp enorm op haar plek zit bij deze basketballende organisatie in Hoorn. Deze speelster van onder 18 en coach stelden we een aantal vragen om haar beter te leren kennen.

1. Introduceer jezelf eens aan ons.

“Ik ben Zoë Wilgenkamp, 18 jaar oud. Ik kom uit Hoorn en zit op het Media College.”

2.  Wat doe je zoal in tijden als corona?

“Ik zit vooral veel thuis en volg online lessen. Ik sport thuis, en zie zo nu en dan wel een vriendin.”

3.  Je basketbalt in Hoorn. Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Ik was zes jaar toen ik begon met basketballen. Mijn moeder, Daniëlle Veerkamp, zat op basketbal, maar heeft onlangs moeten stoppen. Toen zij 14 jaar was, begon zij met basketbal, en zo ben ik ook begonnen.”

4.  Wat maakt basketbal voor jou leuk?

“Het is een sport waarbij je in posities betrokken bent. Je bent een aanvaller, verdediger en daarnaast altijd een teamspeler. Ik zit in een heel fijn team, dus dat maakt het ook een stuk leuker.”

5.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben een guard, dus ik zet het spel op. Ik kan goed schieten, en kan het team goed aansturen.”

6.  Heb je altijd gebasketbald in Hoorn?

“Ja, hoewel ik wel ooit heb meegetraind met Derba in De Rijp. Daarnaast coach ik ook een team bij de Hoppers. Dat vind ik heel leuk, en daarom blijf ik ook bij de Hoppers. Als ik bij een ander team zou moeten spelen dan zou ik zoiets moeten op geven, en dat wil ik niet. Daarnaast is Hoppers ook een ontzettend leuke familie geworden.”

Op de vrije worp lijn namens de Hoppers.

7.  Wat kan je vertellen van jouw onder 18 team van de Hoppers?

“Het is een team dat langer bij elkaar is. We zijn allemaal vriendinnen naast basketbal. Hierdoor kunnen we goed samenwerken en kennen we elkaars krachten. Dat maakt ons ook sterk.”

8.  Van welke speler of coach heb je enorm veel geleerd?

“Van Kiki Benning heb ik enorm veel geleerd. Ik begon bij onder 10 van de Hoppers en had toen Tristan van Santen als coach, wat erg prettig was. Gedurende mijn hele jeugd heb ik zeker het meeste van Kiki geleerd.”

9.  Heb je ooit de ambitie gehad om op hoog niveau te spelen?

“Ik zou zoiets wel leuk vinden, maar dan zou ik naar een andere club moeten. Ik zou de Hoppers hierdoor enorm moeten missen.”

10.  Heb je een idool?

“Zeker, Kobe Bryant is er eentje. Ik was ooit bij een Mario Bennes Kamp in Hilversum, en daar was Kobe aanwezig! Je beseft het pas daarna, dat hij aanwezig was. Na een paar uur trainen kwam hij vertellen over zijn ervaring van beter worden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.