1 tegen 1 met Damarae Simson

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 12:00

Hij is zeer ambitieus en wil gaan voor het hoogst mogelijke. Voor Triple Threat is Damarae Simson inmiddels een sterke aanwinst, en zal er alles aan doen om de finale van de Final Four te winnen.

1. Stel jezelf eens voor, wie ben jij?

“Ik ben Damarae, 13 jaar oud. Ik speel basketbal bij Triple Threat in Haarlem, en ben altijd zeer fanatiek. Daarnaast ben ik altijd heel nieuwsgierig naar meer binnen deze sport.”

2.  Hoe ben je in aanraking gekomen met basketbal?

“Dat begon toen ik ongeveer zeven jaar was. Mijn nicht had een vriend die ook basketbal speelde. Ze bracht me altijd naar wedstrijden van Akrides in IJmuiden. Ik vond het altijd leuk om te kijken. Ik ging vaak buiten op pleintjes basketballen. Uiteindelijk besloot ik om op basketbal te gaan bij Akrides.”

3.  Hoe was het om voor het eerst bij Akrides te spelen?

“Dat was op zich best spannend, maar keek er enorm naar uit. Ik wilde het heel graag.”

4.  Tegenwoordig speel je bij Triple Threat. Wat heeft jou doen besluiten daar naartoe te gaan?

“Toen ik onder 14 speelde bij Akrides wilde ik na één seizoen een hogere uitdaging aangaan. Eén van de opties was om te spelen bij Triple Threat. Ik ging trials doen voor onder 14, maar was eigenlijk onder 12 op dat moment. Ik speelde vooral met onder 14 2 mee, en af en toe met onder 14 1.”

Damarae in actie namens Triple Threat.

5.  Hoe was het om voor het eerst op eredivisieniveau te spelen?

“Spannend, zo heb ik het ervaren. Ik wilde enorm mijn best doen om te groeien. In de eerste wedstrijden was ik best bang om verantwoording te nemen. Als ik open stond schoot ik niet en passte ik vooral rond. Alles was wennen in het begin.”

6.  Wat heeft jou doen besluiten om de knop om te zetten tot hoe je nu speelt?

“Door doelen voor jezelf te stellen en gemotiveerd te blijven voor alles waar je voor wilt gaan. Mijn doel was om met onder 14 1 mee te spelen op eredivisieniveau. Dat motiveerde mij echt om dat niveau na te streven.”

7.  In wat voor team zat je in seizoen 2019-2020 toen je voor het eerst bij onder 14 1 speelde?

“Het was een samenstelling die voor de uitdaging ging. Er waren een aantal nieuwe jongens bijgekomen. Ik was niet echt ervaren, maar ik heb wel het niveau eerder incidenteel gespeeld. Je wilt het spel als één van de betere spelers spelen. Dat gaf mij de uitdaging om nog meer doelstellingen na te streven.”

8.  Hadden jullie de potentie om de Final Four te behalen?

“Zeker! Wij zouden denk ik eerste geworden zijn in de competitie. Ook al ging het bij Zwolle en Leiden mis, er was elke wedstrijd potentie om te winnen. Een paar minuten beter spelen had het verschil kunnen maken. Ik denk dat we met Leiden de finale zouden halen, want dat is altijd een sterk team.”

9.  Met de kennis van nu, wat zou je anders doen om wedstrijden tot een goed einde te brengen?

“Door meer focus te leggen op de aanval. Wij moeten in staat zijn om terug te kunnen aanvallen, en dat kunnen we volgend seizoen met onder 16 realiseren!”

10.  Waar zou je over een aantal jaren willen zijn?

“Ik zou graag in het buitenland willen basketballen, bijvoorbeeld in de Budesliga of in Spanje.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.