1 tegen 1 met Rowan Geers

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 12:00

Zijn moeder en zus hebben ook gebasketbald bij Phyteas/Give & Go in Aalten. Daar is Rowan Geers ook begonnen, en inmiddels speelt hij al sinds een tijdje bij Hanze Stars in Zutphen. Later hoopt hij verder te kunnen komen binnen de basketbalsport.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Rowan Geers, ik ben 14 jaar, 1m90 lang en woon in Winterswijk. Ik basketbal bij het onder 16 team van Hanze Stars in Zutphen.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Eerst zat ik op voetbal. Toen ik 8 was, kwam basketbal daar een beetje bij. Ik was eerst alleen maar aan het trainen, want voetbal ging nog voor. Ik heb één jaar voor beide sporten competitie gespeeld, maar toen ik naar Hanze Stars ging en ik veel vaker moest trainen, was het niet meer te combineren en ben ik gestopt met voetbal.”

3.  Waar heb je zoal gebasketbald?

“Ik ben begonnen bij Phyteas/Give & Go in Aalten. Van daaruit ben ik naar Hanze Stars gegaan, en daar speel ik nu vier jaar.”

4.  Heeft iemand binnen jouw familie al eerder gebasketbald?

“Ja mijn moeder en mijn zus hebben gebasketbald. Mijn zus trainde vorig jaar nog mee bij Give & Go, maar vanwege een knieblessure moest ze stoppen.”

5.  Wat voor type speler ben je?

“Eigenlijk spelen wij nog niet echt op één positie. Nu pass ik meer en probeer voor de assists te zorgen.”

6.  Waar zou je beter in willen worden?

“De meeste van mijn teamgenoten zijn 1,5 á 2,5 jaar ouder, en dat maakt het soms wel lastig om inside te gaan. Ik denk dat ik daar wel sterker van word. Ik zou wel beter willen worden in de drive naar de basket, mijn eigen kansen te pakken en toch ook wel mijn schot verbeteren. Er valt nog zoveel te leren.”

7.  Je speelt al vier jaar bij Hanze Stars. Wat maakt deze organisatie voor jou zo leuk?

“Als je andere spelers en mensen daar eenmaal zo goed kent, wordt het alleen maar leuker. Mijn trainer is ook een goeie trainer!”

8.  Je speelt in de Tweede Divisie. Is dit jouw eerste jaar landelijk?

“Nee, want bij onder 12 speelde ik al op landelijk niveau.”

9.  Hoe was het om bij onder 12 al op het hoogste niveau van die leeftijdscategorie te spelen?

“Het was heel anders. Ik had daarvoor één jaar met Give & Go op regionaal niveau gespeeld. Op landelijk niveau merkte ik direct de grote mate aan tegenstand van de andere teams. Dat maakte het gelijk een stuk uitdagender!”

10.  Ben je door iemand geïnspireerd geraakt?

“Mijn moeder speelde eigenlijk altijd bij Pytheas, en de laatste jaren speelden de dames van Pytheas en Give and go samen.”

11.  Kan je je een bijzonder moment herinneren?

“De meerdaagse toernooien in België waren super leuk. We hebben ooit drie toernooien gespeeld in België. In de onder 12 competitie tegen TBG Dragons maakte ik een hele verre afstandstreffer. Dat vond ik heel bijzonder!”

12.  Heb je de ambitie om op hoog niveau te gaan basketballen?

“Ja dat zal ik graag willen. Ik ga zeker proberen om op het hoogte niveau te kunnen basketballen. Hopelijk gaat het lukken en komt er nog wat moois op mijn pad.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.