1 tegen 1 met Lars Morsing

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 08:30

TBG Dragons heet tegenwoordig United Academy. Lars Morsing komt in actie namens het onder 18 team van de Bemmelse formatie. Wie weet zien we Lars later terug bij het herenteam van de organisatie!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Lars Morsing, 16 jaar en mijn leven staat in het teken van basketbal. Sinds mijn achtste speel ik basketbal.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Tot mijn achtste had ik al gevoetbald en getennist. Destijds was ik op zoek naar een nieuwe sport, en na een basketbaltraining bij Flip Stars in Tiel ben ik met basketbal begonnen. Mijn moeder heeft vroeger ook gebasketbald.”

3.  Hoe was het om bij Flip Stars te basketballen?

“Voorheen had ik al gevoel voor balsporten. Basketbal dat lag mij beter dan de sporten die ik voorheen deed. Toen ik in Tiel basketbalde was het een grotere club met op alle leeftijdslichtingen een team.”

4.  Waar heb je gebasketbald na Flip Stars?

“Vanaf mijn tiende ben ik gaan meetrainen met TBG Dragons, tegenwoordig geheten United Academy. Tijdens mijn tweedejaars onder 12 speelde ik ook wedstrijden met deze organisatie.”

5.  Hoe was de overstap naar TBG Dragons?

“Het was best een grote sprong. Ik trainde met onder 12 met allemaal ervaren spelers mee. In mijn tweede jaar was het anders, en kwam er tijdens de wedstrijden meer creativiteit uit.”

6.  Waarin denk je dat je beter bent geworden sinds het moment dat je op landelijk niveau bent gaan spelen?

“In het veld de goede beslissingen nemen, met sowieso alle fundamentels. Ook inzicht krijgen en met druk om kunnen gaan is iets waarin ik gegroeid ben. Dat krijg je als je op vrij jonge leeftijd op eredivisieniveau speelt.”

7.  Wat heb je zoal meegemaakt met TBG Dragons?

“Ik heb meegedaan aan meerdere toernooien. We zijn in Berlijn geweest tijdens onder 14, en laatst in april ook. Het was een ontzettend leuke ervaring met het team, waarin je de hele dag met basketbal bezig bent.”

8.  Tegenwoordig heet de vereniging United Academy. In hoeverre merk je verschil met TBG Dragons?

“Er is sprake van meer professionaliteit, en het is echt een club geworden met het herenteam Yoast United op BNXT niveau. Daar leidt de academy naartoe, dus in dat opzicht is het echt groter geworden. Er zijn af en toe een aantal spelers van het herenteam die training geven. Vorig seizoen waren dat onder andere Bob Berghuis en Duane Wilson.”

9.  Gaan we je later terug zien bij Yoast United?

“Dat zou fantastisch zijn! Even zien hoe het loopt met mijn school en andere bezigheden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.