BS Leiden onder 14 blijft winnen

Gepubliceerd op 12 mei 2022 om 16:00

Het duel tussen BS Leiden en BV Hoofddorp was er eentje tussen de nummers 1 en 2 van de onder 14 Tweede Divisie. BV Hoofddorp maakte het Leiden al eerder lastig, en leek dat afgelopen zondag in beginfase ook te doen. Gaandeweg de wedstrijd stelde Leiden orde op zaken en won met 100-47.

Leiden opent de score via Madeleine Smit die op een prachtige manier naar de basket gaat en afrondt. Daar laten de bezoekers uit Hoofddorp het niet bij zitten. Vanuit de tegenaanval, geleid door Lotte de Groot, weet Liv Kors te scoren, en doet Isabella Knol hetzelfde. Ook in de verdediging houden ze Leiden een tijdje van scoren af, waarna Bébèl Rodriques voor 4-7 zorgt voor BV Hoofddorp. Nuna Neumann en Norah Linger gaan sterk naar het bord voor een nieuwe voorsprong. Even later wordt het schutterswerk van Danique Roodakker ingezet. Twee driepunters van haar zorgen voor 14-7. Maud van Susteren en Rozy Bangu verkleinen het verschil, maar Leiden gaat er langzaam maar zeker vandoor dankzij een sterke fase van Madeleine Smit. Met hulp van Luna Brouwer, Aoife Kienhuis en eveneens een driepunter van Roodakkers wordt het verschil gemaakt, ook omdat Hoofddorp veel balverlies leidt en niet meer dichterbij kan komen. Sterre van Engen en Fleur Boom bepalen de ruststand op 45-19 in het voordeel van Leiden. Hoofddorp heeft nog wat weten terug te doen via Janiek van Staalduine en Diora Sas.

Na rust komt Hoofddorp beter tot scoren. Rozy Bangu laat zien dat ze een fantastisch talent is, met de juiste snelheid en souplesse. Leiden heeft enorm veel kracht, voornamelijk via Norah Linger. Ook van afstand wordt door Roodakker en Van Engen veelal raak geschoten, en een sterke verdediging van Madeleine Smit en Jonni de Haas krikken het verschil op. Rosalie Joustra komt in de slotfase nog tot een aantal scores en rebounds voor Hoofddorp, maar Leiden gaat ook deze wedstrijd winnen. Met een 100-47 eindstand blijft Leiden de ongeslagen koploper in de Tweede Divisie.

Reactie plaatsen

Reacties

Jeff de Vlugt
2 jaar geleden

Mooi verslag als altijd😄

Robert
2 jaar geleden

Leuk geschreven

Monique van Susteren
2 jaar geleden

Gefeliciteerd met de overwinning Leiden!
Een mooi verslag weer van de wedstrijd Bryant