Solide overwinning voor dames 1 Akrides

Gepubliceerd op 15 mei 2022 om 10:30

Aan het begin van de wedstrijd nam Akrides IJmuiden al snel de leiding in Amersfoort tegen Crackerjacks. De bezoekers strooiden met passjes en verzilverde van binnen en buiten hun mogelijkheden, uiteindelijk tot een 23-72 overwinning.

Akrides pakt veel aanvallende rebounds, en verzilvert daaruit de eerste score via Ellemieke Hofland. Crackerjacks valt daarna niet stil als vanuit de kop van de bucket Jessica van Schie mooi wordt vrijgespeeld en een mooie jumper verzilvert. Dat is echter wel het moment dat de bezoekers gaan uitlopen naar een grotere voorsprong. In de verdediging maken ze het Crackerjacks lastig, en via Hofland, Marilou Buis en Josephine Haver wordt het verschil groter. Maud Goedemans en Haver krikken het verschil op naar 2-16. De thuisploeg komt nog tot scoren via een driepunter van Jeri Nijland en Tessa Kruizinga, maar via Maud Rustemeijer en Josephine Haver loopt Akrides uit naar 7-21 na het eerste kwart.

Akrides breidt de voorsprong uit, voornamelijk via een sterk spelende Ellemieke Hofland. Ze pakt rebound op rebound, is alert in de verdediging, creëert ruimte voor haar medespeelsters en rondt sterk af onder de basket. Een fantastische score-impuls van haar, net als de driepunter van Ingrid Jansen. Crackerjacks heeft moeite in de aanval. Laura Kerkman maakt het haar tegenstander moeilijk. Mieke Janssen en Anouk Gilles doen nog wat terug vlak voor rust, waarbij Akrides met 13-38 aan de leiding staat.

Akrides scherpt na rust de verdediging aan. Rustemeijer, Haver en Denise Kerkman vergroten de voorsprong in een mum van tijd. De bezoekers kunnen de wedstrijd solide uitspelen. In de tweede helft vallen nog een aantal driepunters van Ingrid Jansen, en is Josephine Haver sterk in de drives naar de basket. Dit alles zorgt ervoor dat Akrides niet meer in gevaar komt, en gaat winnen met 23-72 waardoor zij nu vierde staan op de ranglijst van de Tweede Divisie.