Mannen MBCA onder 14 wint van BAL onder 14

Gepubliceerd op 2 mei 2022 om 16:30

Na een redelijk gelijk opgaand eerste kwart nam de koploper van de onder 14 Eredivisie MBCA uit Amstelveen afstand van de bezoekers uit Weert. De aanvallen werden efficiënter afgerond, en MBCA beschikte over behendig en dynamisch spel. Zodoende wist de thuisploeg met 103-60 te winnen van BAL Weert.

Beide ploegen weten om en om te scoren in de eerste minuten. Farrell Binkhuijsen snijdt dwars door de Weertse verdediging en rondt fraai af. De bezoekers vallen niet stil, en Anthony Rimon zet de ploeg uit Weert op een 9-10 voorsprong. Dat is het moment voor MBCA om toe te slaan en het verschil al vroegtijdig te maken. Een collectief aan diverse spelers weten een run te plaatsen. Etan Ndoh Mvondo is twee keer sterk van dichtbij de basket, en dat is precies hoe Guus Blom en Savik Reinten ook toeslaan. Tobias Berns houdt zich ook bezig met het scorende werk, en de inbreng van Dogan Coskun, acht punten oprij, zorgen voor een eerste kloof tussen beide ploegen: 27-19. Meerdere spelers dragen bij aan de voorsprong die MBCA verder weet uit te breiden. Daniel Oke verzilvert in korte tijd zes punten, en Reinten en Justin Ladin doen mee. Door de sterke defensie houdt MBCA BAL een lange tijd op 25 punten, en scoren zelf dankzij een impuls van Ndoh Mvondo. Ook hij maakt in korte tijd acht punten, en eveneens acht punten is weggelegd voor Pepijn Wijts. Dit soort tussensprints maken het verschil, en Berns bepaalt de stand bij rust op 59-32.

MBCA heeft met Binkhuijsen en Ndoh Mvondo enorm veel snelheid in haar spel en meer scorend vermogen. Beiden zijn niet af te stoppen door BAL. Later in de wedstrijd beginnen ook Kaan Bektas en Liam Benjamin beter in de wedstrijd te komen. Zowel van binnen als van buiten is MBCA trefzekerder en scoren gemakkelijker. Guus Blom zorgt nog voor een laatste aanvullende impuls die MBCA uiteindelijk naar een 103-60 tilt. MBCA blijft hierdoor nog steeds de ongeslagen koploper in de onder 14 Eredivisie.