1 tegen 1 met Tobias Berns

Gepubliceerd op 16 mei 2021 om 12:00

Toen hij net basketbalde raakte Tobias Berns geïnspireerd door NBA schutter Stephen Curry. Tobias hoopt later net zo’n sterke schutter te zijn. Hij basketbalt op dit moment in het onder 14 team van MBCA op het hoogste niveau, en zal er alles aan doen om een sterke basketballer te zijn!

1. Introduceer jezelf eens aan ons.

“Ik ben Tobias Berns, 12 jaar oud. Ik woon in Uithoorn en speel basketbal in het onder 14 1 team van MBCA in Amstelveen.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen?

“Ik speel nu zes jaar basketbal. Mijn vader heeft ook lang basketbal gespeeld, en daardoor ben ik het zelf ook leuk gaan vinden.”

3.  Je basketbalt dus nu zes jaar. Waar heb je zoal gebasketbald?

“Toen ik naar MBCA ging ben ik meteen begonnen bij de Basketball’s Cool. Daar heb ik ongeveer een jaar gezeten. Daarna werd ik in het onder 10 1 team geplaatst, en daar heb ik mijn eerste seizoen doorgebracht.”

4.  MBCA is met een aantal onder 12 teams landelijk kampioen geworden. Ben jij de afgelopen tijd met onder 12 dichtbij een kampioenschap geweest?

“Ja, ik heb twee jaar bij onder 12 1 gespeeld. Tijdens het eerste seizoen zijn we net niet kampioen geworden. Dat was mijn eerste jaar op landelijk niveau, dus dat was enorm wennen. Ondanks dat heb ik veel geleerd dat seizoen. Tijdens het tweede seizoen ging het een stuk beter. Dat seizoen hebben we nooit afgemaakt, en konden we ook niet kampioen worden.”

5.  Je speelt nu bij onder 14. Wat is naar jouw idee het verschil tussen onder 12 en onder 14?

“Bij onder 14 speel je gelijk tegen grotere spelers. Vanwege mijn twee seizoenen landelijk heb ik al veel geleerd. Als team zijn we goed op elkaar ingesteld, en ik ben ervan overtuigd dat we goed door kunnen gaan met elkaar als we weer mogen spelen!”

6.  Hoe zou je jouw huidige onder 14 team omschrijven?

“We zijn allemaal enorm fit op dit moment, en we hebben ook veel getraind. We hebben een aantal sterke spelers in het team zitten, en zijn als het weer kan klaar om wedstrijden te spelen.”

7.  Is er iemand die jou inspireert?

“Toen ik net basketbalde heeft Stephen Curry mij enorm geïnspireerd vanwege zijn dribbels en schoten. Van Kobe Bryant heb ik ook enorm geleerd, maar op dit moment kijk ik naar veel andere spelers in de NBA. Ik denk dat je beter kan worden als je hun spel goed in de gaten houdt.”

8.  Je zei dat je geïnspireerd raakte door Stephen Curry. Zou je later net zo’n sterke schutter willen zijn als hij?

“Zeker, dat lijkt mij zeker tof! Die schoten van hem hebben mij al veel gebracht, en ik hoop net zo’n goede schutter te zijn.”

9.  Wat denk je dat nodig zou zijn om net zo goed te worden als hij?

“Vooral heel veel trainen en ervaring doen op hoog niveau, en zodoende steeds een stapje verder komen.”

10.  Denk je dat MBCA jou die ervaring kan geven?

“Ik denk het wel. Als ik kijk naar hoe de teams nu spelen denk ik dat MBCA over een hoog niveau beschikt. Dat zal mij ook veel goed doen.”

Grote ambities om waar te maken!

Reactie plaatsen

Reacties

Jan
3 jaar geleden

Ik ken Toby (wij noemen hem Toby Bryant) al een tijdje. Ik denk dat hij een hele grote gaat worden met basketball. Hij leest het spel nu al heel goed en en hij blijft altijd kalm, vooral als het spannend wordt.