1 tegen 1 met Timo George

Gepubliceerd op 20 mei 2021 om 12:50

Via coaches als Felix Lechner en Jard Schuit is Timo George begonnen met basketballen. Na een aantal keren trainen kon hij aansluiten bij BC Apollo Amsterdam, waar hij daarna de overstap zou maken naar MBCA Amstelveen.

1. Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Dat is al een tijdje geleden. Ik ging naar een naschoolse activiteit. Daar was een coach van BC Apollo Amsterdam aanwezig, namelijk Felix Lechner. Hij had mij een aantal weken getraind. Een jaar daarna deed ik het weer bij Jard Schuit, en zo kwam ik bij BC Apollo. Ik begon toen ik ongeveer 10 jaar oud was met spelen in competities. Ik speelde toen in onder 12 1 van BC Apollo Amsterdam.”

2.  Hebben er binnen jouw familie meer mensen gebasketbald?

“Mijn vader heeft vroeger gebasketbald. Ik was toen best jong, dus daar weet ik niet echt veel van.”

3.  Wat voor type speler ben je?

“Ik speel voornamelijk op de small forward of power forward posities, meestal power forward. Ik scoor vaak onder de basket en af en toe schiet ik er ook een driepunter in. Ik val geregeld de basket aan, en in de verdediging speel ik vaak man-to-man.”

4.  Is er iemand die jou inspireert?

“Ik heb uiteraard favoriete basketballers in de NBA. Ik vind het mooi om verhalen van LeBron James te horen, over hoe hij zo ver is gekomen om te gaan basketballen en om beter te worden. Kobe Bryant vind ik met zijn Mamba Mentality echt een topper!”

5.  Hoe was het spelen in competitieverband voor jou bij Apollo?

“Ik begon dus bij onder 12. De eerste helft van het seizoen was ik geblesseerd. Ik deed ook nog aan judo in die periode, en daar had ik een blessure opgelopen. Daarna kon ik weer meespelen, en dat was vooral basketballen voor de lol. Het was nog niet echt bijzonder toen, dat was het echt bij MBCA in Amstelveen. Daar leerde ik echt goed en beter basketballen.”

6.  Was het bij Apollo voor het eerst dat je op landelijk niveau speelde?

“Bij het onder 14 1 team van MBCA speelde ik voor het eerst landelijk op Eredivisie niveau. Door blessures schakelde ik regelmatig naar onder 14 2. Later werd ik een belangrijke speler bij onder 14 1. Daar bereikten we als onbedreigd nummer 1 de Final Four, en moesten het opnemen tegen BC Apollo. Die twee wedstrijden had ik bijna volledig gespeeld. De uitdaging was bij MBCA dus ook groter.”

7.  Moest je lang wennen aan dat hoge niveau bij MBCA?

“De eerste wedstrijden bij onder 14 1 was ik best zenuwachtig. Dat was anders bij onder 14 2, maar ik raakte ook snel gewend aan onder 14 1 en het spelen op Eredivisie niveau.”

8.  In seizoen 2018-2019 speelde het onder 14 van MBCA een sterk seizoen in de competitie. Jullie verloren maar één wedstrijd toch?

“Dat klopt, en in die ene verloren wedstrijd speelde ik nog niet mee.”

9.  Ondanks dat jullie in de Final Four tegen de nummer 4 Apollo moesten spelen liep het toch anders af. Wat ging er mis?

“In de eerste wedstrijd speelden we wel goed. We wonnen toen thuis met 10 punten verschil. In de eerste helft van de tweede wedstrijd stonden we met rust zelfs 10 punten voor, waardoor we een marge van 20 punten hadden met nog twee kwarten te gaan. Daarna ging het mis, en we waren ook meer zenuwachtig aangezien het ergens om ging. Een aantal van onze spelers waren ook ziek.”

10.  Het toont in elk geval wel aan dat jullie lichting in een landelijke finale thuishoort?

“Ja, het was wel jammer dat we toen de finale niet hadden behaald. Wij verloren dat seizoen maar één wedstrijd.”

11. Denk je dat jullie met diezelfde lichting nog eens de Final Four zouden kunnen halen

“Dan gaan wij met onder 18 spelen, en onder 18 speelt geen Eredivisie. Zij spelen in de Tweede Divisie, maar dat is ook landelijk. We zouden daar zeker de landelijke finale kunnen halen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Flint
3 jaar geleden

DAT IS ME BESTE VRIEND NIGGAAAAA AAAAAA BOLLETJE GEORGEEE

bing
3 jaar geleden

ayeeeeeee interviews enzo💪🏾