Ruime overwinning voor de meiden onder 16 van MBCA

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 10:00

Twee weken geleden ging het tijdens de openingswedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg in Weert al heel goed voor de formatie uit Amstelveen. Qua scorend vermogen was een 57-88 overwinning een fantastische uitslag, met toen Shanté Vermeulen, Mia Lieverst en Floor Coolen in de dubbele cijfers qua punten. Zaterdagavond speelde MBCA in en tegen BC Apollo Amsterdam, waarbij in het eerste kwart al duidelijk was wie er zou gaan winnen. MBCA was met 60-84 te sterk voor Apollo, met opnieuw drie speelsters in de dubbele cijfers.

In de eerste minuten blijven beide teams in de buurt van elkaar. Er wordt hard verdedigd om geen makkelijke scores te geven. De drive van Shanté Vermeulen is het startschot van een doorbraak op scorend gebied. Het zijn Klaske Miedema en Quintilla Hidalgo die volgen en aan de andere kant Elvira van Harte om met een and-1 wat terug te doen namens Apollo. Bij 5-7 gaat het razend snel bij MBCA, zowel aanvallend als verdedigend. De bal gaat snel rond, en er wordt sterk gedribbeld naar de basket. In Hidalgo, Vermeulen en Mia Lieverst heeft MBCA een scorend drietal die het verschil optillen. Vermeulen is goed voor een prachtige teardrop. Dan gaat het in de verdediging ook meteen goed voor MBCA waardoor Lieverst na de steal direct de score kan verzilveren. Bij opnieuw een steal gaat Vermeulen er vandoor zodat het verschil oploopt naar 10 punten: 5-15. MBCA gaat opnieuw verder met Vermeulen en Hidalgo die enorm sterk naar de ring gaan. Isa Pigot doet ook mee met scoren, en na twee goede schoten van Vermeulen staat het 7-29 voor MBCA na het eerste kwart. Shanté Vermeulen staat op dat moment al op 12 punten. Apollo weet na de score van Hidalgo nog wat terug te doen dankzij drie speelsters die al eens eerder uitkwamen voor MBCA: Gloria Battiston, Eline Peters en Emily Klop. Het zorgt voor wat verweer, maar MBCA gaat daarna rustig verder. Pien Vogelaar schiet vanuit de hoek een jumper raak die nodig is om het aanvallende ritme in tact te houden. Een andere kracht die opstaat bij MBCA is Lieverst. De pas 12-jarige speelster weet jumper na jumper raak te schieten waardoor het verschil weer oploopt. Als ook Floor Coolen twee fantastische jumpers raak schiet is het 22-52 bij rust voor MBCA. Coach Nadine Boesaart ziet dat het goed zit bij MBCA.

Hoewel MBCA doorgaat met de sterk spelende Hidalgo, Vermeulen en Lieverst komt Apollo beter in de wedstrijd. Voornamelijk Peters en Klop zijn erg nuttig voor de hoofdstedelingen. MBCA wil er nog niet aan, en slaat toe met twee driepunters, geschoten door Lieverst en Vermeulen die op 16 en 17 punten komen. Apollo komt nog goed terug in de wedstrijd, vooral door de sterke Eline Peters en Gloria Battiston. Bij MBCA komen de punten van de andere speelsters dan het scorende drietal. Pien Vogelaar is een erg nuttige speelster die met haar inzet de bezoekers wat extra power geeft voor nieuwe mogelijkheden, en bovendien sterk verdedigt. Floor Coolen is ook zo’n doorzetter die elke mogelijkheid pakt die ze kan pakken. Ook voor Liv Brouwer is een mooie rol weggelegd in de tweede helft. Meerdere schoten gaan raak waardoor het verschil wordt gemaakt ondanks het verweer van Peters die namens Apollo topscoorder is met 21 punten. MBCA wint haar tweede duel met 60-84 en zal het volgende week thuis opnemen tegen Celeritas Donar uit Groningen.

Reactie plaatsen

Reacties

Oma Hannie Vermeulen
3 jaar geleden

Ik heb het verslag gelezen en ben erg trots op dit team w.o. Mijn kleindochter!!!

Bryant Abath
3 jaar geleden

Super lief Hannie!!