MBCA dames onder 14 winnen close game tegen New Stars

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 12:30

Vanaf de eerste minuten zou al snel duidelijk worden dat het duel tussen MBCA en New Stars spannend zou worden. In de dames onder 14 Tweede Divisie competitie bleven de bezoekers uit Nieuwegein veelal op voorsprong, maar de Amstelveense formatie kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd. Door in de cruciale fase de ballen erin te gooien werd het 38-32 voor MBCA.

New Stars begint goed aan de wedstrijd. Na de tip-off is de eerste score van Jess Aarden middels een mooie drive naar de basket. In de volgende aanval slagen de bezoekers opnieuw. Een jumper van Lisa Fooij is goed voor een grotere voorsprong. Overigens zal het niet de enige score zijn van Fooij. De thuisploeg wil wat terug doen, en dat doen ze via een mooie drive van Annabel Vooijs. MBCA blijft in de buurt, maar ziet dat New Stars naar nieuwe mogelijkheden zoekt. Bij deze nieuwe mogelijkheden worden Aarden en Fooij weer in stelling gebracht die de stand op 7-10 zetten. Gaandeweg het tweede kwart doet MBCA iets terug waardoor New Stars geen verdere afstand neemt. Het initiatief ligt bij Ilvy Fahner. Met twee mooie acties onder de basket is ze een nuttige kracht namens de formatie uit Amstelveen. Dinyah Salem zet met een drive naar de basket MBCA op voorsprong: 13-12. Vervolgens is bij New Stars Jamie van Bruck gevonden die twee keer het schot lost en raak schiet. Daarnaast is het opnieuw Lisa Fooij die New Stars naar een grotere voorsprong schiet. Hierdoor lijken de bezoekers af te stevenen naar een voorsprong bij rust. Verder laat MBCA het niet komen, want Ranya Hnassay verkleint op dat moment het verschil tot een minimale achterstand. In de verdediging pakt Sophie Wijts een cruciale steal, waarna ze met een prachtige pass Salem bereikt die MBCA op een voorsprong zet bij rust: 19-18.

Na rust hebben de bezoekers een sterke aanvallende inbreng in de persoon van Lisa Fooij. In de eerste helft had ze al een aantal keren mooi spel laten zien, en daar gaat ze na rust mee verder waardoor New Stars weer aan de leiding gaat. Fahner laat de achterstand niet groter worden, en samen met Hnassay houdt ze MBCA in het spoor van de ploeg uit Nieuwegein. Het blijft lange tijd gelijk, maar MBCA lijkt de sterk spelende Fooij van New Stars beter te verdedigen. Op belangrijke momenten gaan de ballen vallen. Hnassay zet MBCA op voorsprong met nog vijf minuten te gaan: 30-28. De aanval van New Stars wordt afgestopt, en vervolgens is het Dinyah Salem die op een belangrijk moment toeslaat samen met Hnassay. MBCA staat zes punten voor waardoor zij de wedstrijd naar zich toe lijken te trekken. Toch is daar opnieuw Fooij die New Stars nog een keer naast MBCA zet. Er zijn nog drie minuten te spelen, en MBCA heeft een voorsprong van twee punten te pakken. Op dat moment is het opnieuw Hnassay die twee keer toeslaat. Hierdoor neemt MBCA een veilige voorsprong welke niet meer wordt weggegeven, zeker niet als ook Wijts sterk verdedigt namen de thuisploeg. MBCA wint met 38-32 van New Stars, en wisten in de laatste minuten het hoofd koel te houden voor deze overwinning.