Harlemlakers dames winnen ook hun tweede duel

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 08:30

Na een spannend openingsduel vorige week stond Harlemlakers deze keer een thuiswedstrijd te wachten tegen dames 5 van U.S. Amsterdam. In de eerste 10 minuten ging het nog gelijk op, maar vlak voor rust wist Harlemlakers een gat te slaan dat niet meer te overbruggen was. Dit resulteerde in een 54-35 overwinning waardoor Harlemlakers koploper is in de 3e klasse competitie.

In Amstelveen had Harlemlakers meer om van de bank te halen. Vorige week speelde Odile van der Velde al mee, dit keer zorgt zij voor de eerste twee punten in de wedstrijd. U.S. doet eveneens mee met het scorende werk. Na de eerste score van Maaike Jacobs is het Amy Tuk die de scoreproductie wat opvoert met acht punten oprij. De bezoekers nemen een kleine voorsprong, maar Harlemlakers gaat door met een volgende reeks punten van Van der Velde die goed is voor de eerste zes punten. Nadat Tuk voor acht punten heeft gezorgd is het Harlemlakers dat verder gaat en de voorsprong overneemt. Leah Delikát, speelster van de jumpers en de assists in de slotminuten van de eerste wedstrijd, zet samen met Sonriza Komproe de stand op 14-10 na het eerste kwart. Harlemlakers gaat door na de eerste 10 minuten. Opnieuw wordt Komproe gevonden die een mooie jumper verzilvert. Ze lijken wat afstand te gaan nemen, maar toch komt U.S. wat dichterbij als Evelien Stamhuis een prachtige aanval afrondt. Op het moment dat U.S. terugkomt tot een minimaal verschil is het Iza Nieuwenhuizen die voor haar specialiteit zorgt: de driepunter. Na een eerste succesvolle schotpoging is het verschil weer zeven punten. U.S. zoekt een nieuwe mogelijkheid tot scoren en vindt deze vlak voor rust via Sanne Engelman, waarna Harlemlakers weer toeslaat met nog een driepunter van Nieuwenhuizen. Zij bepaalt de ruststand op 28-20 in het voordeel van de thuisploeg.

U.S. kan nog wat terugdoen aan het begin van de tweede helft, maar dat is het dan ook. De thuisploeg is dynamischer in de aanval, en heeft meerdere speelsters om uit te kiezen. Delikát zorgt met twee jumpers voor een verschil van 10 punten. Net als voor de rust is het Nieuwenhuizen die gevonden wordt, twee keer zelfs. Twee driepunters vergroten het verschil: 41-25. Nieuwenhuizen zou goed zijn voor 21 punten waarvan vier driepunters, en laat zich zien als een zeer belangrijke kracht voor de Harlemlakers. U.S. probeert het, maar Harlemlakers scoort wat makkelijker waardoor de eindstand van 54-35 op het bord verschijnt. Harlemlakers beschikt over speelsters die allemaal wat in te brengen hebben en is daardoor koploper in de competitie.