Winst voor onder 16 van Hot Pepper Heat tegen BC Gaasperdam Warriors

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 12:45

Na rust leek Gaasperdam Warriors dankzij een 0-10 tussensprint uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Toch wisten de mannen van Hot Pepper Heat zich staande te houden tijdens hun eerste thuisduel. Een sterk kwart van Lars Butterlin en Marlin van den Broek was genoeg om met 57-50 te winnen.

Gaasperdam Warriors begint sterk aan de wedstrijd. Voornamelijk dankzij Ismael Smith pakken de bezoekers een 0-8 voorsprong. Dat het een wedstrijd met runs zou worden is te zien in de volgende minuten van de eerste helft. Hot Pepper Heat wordt sterker en plaats op haar beurt een run waardoor ze op voorsprong komen: 23-18. Het verschil wordt voor rust niet groter. Warriors antwoorden terug met Deninio Read en de thuisploeg met Lars Butterlin. Vlak voor rust slaat Warriors nog één keer toe met een driepunter van Read waardoor het verschil minimaal is: 27-26 voor Hot Pepper Heat.

Na rust plaatst Warriors net als in het begin van de wedstrijd een tussensprint. Read is in z’n element en benut de ene na de andere treffer, voornamelijk mogelijk gemaakt door fastbreak situaties. Door dit soort acties staan de Amsterdammers met 27-36 voor. Bijna halverwege derde kwart komt eindelijk de eerste score voor de thuisploeg, het is Marlin van den Broek die voor de eerste punten zorgt. Zijn inbreng zet Hot Pepper Heat weer bijna naast Warriors. Warriors zijn in de eerste minuten na rust ook verdedigend sterk. Met name Lion Nwankwo houdt de thuisploeg van scoren af, maar Hot Pepper Heat gaat verandering brengen in hun aanvalsspel. De bal gaat meerdere malen rond, de open man wordt meerdere keren gevonden en opnieuw is het Van den Broek die de ploeg voor gaat in de strijd. Hot Pepper Heat gaat verder en komt hierdoor zelfs weer op een voorsprong van vijf punten: 43-38. De wedstrijd is weer 180 graden gekanteld, waardoor de ploeg van coach Kimberly Janssen de wens om te winnen lijkt te vervullen. Niets is voorlopig minder waar. Opnieuw wordt bij de Warriors Deninio Read gevonden die met een driepunter het verschil terugbrengt naar twee punten. De wedstrijd is weer helemaal open bij het aanbreken van het vierde kwart: 43-42 voor Hot Pepper Heat. Warriors opent het laatste kwart met een driepunter, opnieuw van Read. De voorsprong is weer voor de bezoekers: 43-45. De thuisploeg kwam knap tot scoren halverwege na rust. Nu staat er een andere kracht op: Lars Butterlin. Zijn inleggers zorgen voor de voorsprong aan de andere kant. Ook in de verdediging houden ze Warriors in toom. Jesse Koot houdt met zijn invalbeurt de tegenstander meerdere keren van scoren af. Dat geeft de Zwanenburgse formatie kans om verder uit te lopen. Hoewel het niet vloeiend gaat is het Hot Pepper Heat dat twee keer van onder de ring aanlegt en de voorsprong vergroot naar 50-46. We naderen de laatste minuut van de wedstrijd, en die wordt intens. Warriors heeft een score nodig om in de wedstrijd te blijven, en het liefst een driepunter. Read wordt opnieuw gevonden, en andermaal is het raak middels die hoognodige driepunter: 50-49. Blijft de thuisploeg zuinig met het balbezit? In elk geval staat zij één punt voor. Het lukt ze de open man onder de basket te vinden, en zo stellen zij de zege veilig door met 57-50 te winnen van Warriors. De overwinning is voor Hot Pepper Heat in een wedstrijd waarin runs weldegelijk het verschil hebben gemaakt.