Dames 1 Harlemlakers wint spannend openingsduel

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 16:30

In Zwanenburg bleef het de hele wedstrijd gelijk op gaan. Dames 1 van Hot Pepper Heat bleef lange tijd aan de leiding, hoewel Harlemlakers steeds in de buurt bleef. Sporthal Dorpshuis kon getuige zijn van een zeer spannende opening van de competitie. Leah Delikát was namens Harlemlakers in het laatste kwart enorm op dreef. Haar passes zorgde voor vijf assists in de slotminuten en dankzij diverse jumpers bezorgde zij Harlemlakers de voorsprong die uiteindelijk werd veiliggesteld: 39-45.

Het balbezit is voor de bezoekers in het groen: Harlemlakers. Veel nieuwe speelsters, voornamelijk bestaande uit een aantal jonge speelsters vanuit MBCA uit Amstelveen. Zij laten zien dat zij goed kunnen basketballen. De eerste score is voor de bezoekers dankzij de insnijdende Iza Nieuwenhuizen. Beide teams hebben moeite in de aanval, of het moet aan de strakke verdediging liggen. Iemand die namens de thuisploeg sterk begint aan de wedstrijd is Twanny Trouw. Ze benut haar kansen die ze krijgt, en zorgt dat beide teams gelijk staan bij 6-6. In de laatste seconden van het eerste kwart is het Harlemlakers dat de voorsprong pakt dankzij een driepunter van Nieuwenhuizen: 6-9. Harlemlakers wil verder in het tweede kwart, en dat lukt dankzij de inlegger van Aishwarya Ekka. De bezoekers lijken een gat te slaan, maar zien Hot Pepper Heat terug komen in de wedstrijd. Delayla Otto gaat naar binnen, en verzilvert de score plus een bonus vrije worp. Daar blijft het niet bij, want met een driepunter van Kimberly Janssen gaat de thuisploeg aan de leiding: 14-12. Paola Perez doet daar nog een schepje bovenop. Zoals gezegd, Hot Pepper Heat krijgt de flow te pakken, en in het bijzonder Twanny Trouw. Met zes punten oprij slaat zij namens de thuisploeg een gat: 22-15. Toch legt Harlemlakers nog één keer aan. Opnieuw is Iza Nieuwenhuizen goed voor de driepunter, maar de bezoekers kijken wel tegen een achterstand aan bij rust: 22-18.

Kimberly Janssen voor het schot namens Hot Pepper Heat.

Direct na rust slaat de thuisploeg opnieuw toe. Chazon Chambers opent de tweede helft met een mooie drive naar de basket. Harlemlakers gaat opnieuw zoeken naar de aansluiting, en vindt deze als Nieuwenhuizen opnieuw een driepunter erin gooit, haar derde al: 24-21. Beide teams verdedigen goed, getuige de steals die Kimberly Jansen vaak weet te pakken na rust. Hierdoor kan Harlemlakers niet dichterbij komen, en lijkt Hot Pepper Heat opnieuw een gat te slaan als Trouw met een driepunter de stand op 27-22 zet. De thuisploeg is aan zet, en heeft een mooie voorsprong te pakken. Op dat moment wordt Leah Delikát in stelling gebracht. Het voormalig talent van MBCA laat in deze fase zien dat ze een zeer getalenteerde point guard is. Allereerst bereikt ze met een fraaie pass Sonriza Komproe die iets terug doet namens de bezoekers. Als de thuisploeg even niet scoort is het Delikát die zelf het initiatief neemt en de jumper verzilvert. Het verschil is nog maar één punt: 27-26 en opnieuw scoort Hot Pepper Heat niet. Delikát probeert het opnieuw, en andermaal is het raak. Hierdoor komt Harlemlakers op voorsprong: 27-28. De bezoekers krijgen vleugels dankzij de ragfijne scores van Delikát die daardoor Harlemlakers op sleeptouw neemt. Jansen mag namens de thuisploeg vrije worpen nemen, en zo staat het na het derde kwart 29-28 voor de thuisploeg. Een spannend slotstuk nadert, zo ver is zeker. Delikát passt opnieuw naar de openstaande speelster, en dat is in dit geval Ekka. Stuivertje wisselen, nu Harlemlakers op voorsprong, maar niet lang. Caitlen Grit zet met een jumper Hot Pepper Heat weer aan de leiding. Wie neemt nu het initiatief, nou opnieuw Leah Delikát. Opnieuw komt haar pass op Ekka goed aan, en na de steal van Harlemlakers weet ze vanuit de jumper te scoren. De voorsprong is weer voor Harlemlakers: 33-35 met nog vijf minuten te gaan. De thuisploeg moet iets doen, ook iets bedenken om Delikát van scoren af te houden en zelf weer in de wedstrijd te komen. Trouw dribbelt naar de basket en scoort. Ploegen weer gelijk: 35-35, ziet ook coach Omar Rabhi. Kan Harlemlakers weer vertrouwen op de zeer sterk spelende Delikát? Zeker, want opnieuw een jumper van haar betekent 35-37. Bovendien pakt Harlemlakers een steal en is het weer zoeken naar Delikát. Opnieuw is het raak, en Harlemlakers begint uit te lopen. De thuisploeg is zoekende, gaat voor het schot, maar mist. Daarmee hadden ze tot 39-41 kunnen komen. In plaats daarvan is de bal opnieuw bij Delikát. Moet het een schot zijn? Het hoeft niet altijd, want dit keer bereikt haar pass opnieuw een openstaande speler. Ekka vergroot de voorsprong en de thuisploeg heeft haast. Echter kunnen ze niet Delikát van scoren af houden. In het laatste kwart staan 10 punten en 5 assists achter haar naam, en daarmee gaat Harlemlakers winnen in een zeer spannend openingsduel tegen Hot Pepper Heat. Het wordt uiteindelijk 39-45, en een belangrijk aandeel daarvan is weggelegd voor het talent uit MBCA Amstelveen: was getekend, Leah Delikát.