Landslake Lions opent onder 20 Eredivisie met ruime winst

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 10:30

De start van een nieuw basketbalseizoen heeft afgelopen weekend plaatsgevonden. Vorig jaar rond deze tijd was dat ook het geval, maar na een maand werden alle competities afgelast. Diverse jeugd-, afdelings- en seniorencompetities zijn vrijdagavond en dit weekend van start gegaan, zoals in de onder 20 Eredivisie; een duel tussen Orange Lions Academy Amsterdam en Landslake Lions uit Landsmeer. In de Sporthallen Zuid kwamen beide ploegen bij elkaar, waarbij Landslake Lions een mooie start heeft gemaakt door met 58-81 te winnen.

Thuisploeg Orange Lions Academy mag eindelijk weer laten zien wat voor talenten zij in huis hebben. Vorig jaar kon het vanwege corona natuurlijk niet getoond worden, en dus is de drang om weer te mogen basketballen extra aanwezig. Wat te denken van de mooie openingsscore van Keona Douwstra, vorig jaar overgekomen van BS Leiden. De bezoekers laten gelijk zien dat ze zeker wat in hun mars hebben, en het is Julia Bakker die een fraaie score en een bonus vrije worp verzilvert, en daarmee wil laten zien dat dit basketbalseizoen niet weer gelijk een rampjaar gaat worden door corona. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks in het eerste kwart, en komen ook niet makkelijk tot scoren. Landslake Lions gaat door dankzij Indy le Belle en Jo Huisman. OLA zet een mooi schot van Demi van Gils daartegenover, ook al zo’n sterk talent van Basketbal Academie Limburg. Pleun Emmelot houdt OLA nog in de buurt van de bezoekers, maar dan gaat de formatie uit Landsmeer in het tweede kwart uitlopen als Lisa van Roemburg de toon zet met een drive naar de basket. Zij zorgt voor een eerste grotere voorsprong voor de bezoekers, later gevolgd door een mooie score van Romee van der Werf. Bij Landslake Lions is het veelal Le Belle die scorend beter in de wedstrijd komt. Haar inbreng en een jumper van Silke Valstar bepalen de ruststand om 17-33 in het voordeel van de ploeg van coach Chris van Kampen.

Na rust starten de bezoekers meteen goed dankzij Lotte Nijland, en zo loopt Landslake Lions steeds verder uit. Van Gils doet namens OLA nog wat terug met een driepunter, en dat doet Ricky Kapteijn ook. Van Gils laat in deze wedstrijd zien dat ze een veelbelovend talent is waar nog veel van te zien zal zijn. Ook Milou van Vliet laat haar scorend vermogen zien namens de thuisploeg. Maar we zien dat Landslake Lions veel scorend vermogen heeft in de tweede helft, en voornamelijk ook veelzijdigheid. De ballen vallen makkelijker, veelal dankzij Sarah van Eijle en Teuntje Beukers. Er is na het derde kwart een kloof ontstaan van 31-53 na de driepunter van Elise Timmer, en die kloof wil Landslake Lions vergroten. Driepunters van Le Belle helpen daarbij, helemaal als ook Nienke de Bruin een mooie driepunter verzilvert: 45-74. Le Belle zou ook topscoorder van de wedstrijd worden met 24 punten. In het vierde kwart laten Evie van der Woude en Ilse de Vries veel fraaie acties zien namens de hoofdstedelingen, ziet ook coach Molly McDowell. Beide teams weten regelmatig tot scoren te komen in de slotfase, maar Landslake Lions gaat de punten dankzij een ruime overwinning mee terugnemen naar Landsmeer door met 58-81 te winnen. Orange Lions Academy is nog zoekende naar het worden van een team, maar heeft tijd om zich te herpakken en elkaar te vinden. Een mooi begin voor Landsmeer, die daarmee haar eerste slag slaat tijdens dit basketbaljaargang.