Snel en behendig spel bezorgt Phantoms Boom de overwinning

Gepubliceerd op 13 december 2023 om 16:30

In hoog tempo liep de score hoog op in Laarne. De bezoekers uit Boom wisten met snelle aanvallen sterk uit te pakken en een grote voorsprong te realiseren. Sparta Laarne moest het vooral hebben van het afstandsschot, maar het allround spel van Phantoms Boom gaf uiteindelijk met 56-85 de doorslag.

Gelijk sprint Phatoms richting de eerste score van de wedstrijd. Na de tip-off is het Sophie Van Hoof die de drive naar de basket weet te benutten. Ook thuisploeg Sparta Laarne doet mee aan het snel afronden van de aanvallen. Bij de driepuntslijn zijn het Kim Beeckmans en Jitte Baelen die hun ploeg op 6-2 zet. De bezoekers uit Boom bewijzen ook met scherp te kunnen schieten. Voor een driepuntsschutter als Sam Van Buggenhout is zoiets altijd wel weggelegd. De bezoekers komen er sterk uit, vooral omdat Merel Knaepen via de backdoor erg snel is. Zhen Verburgt en Emma Vindevogel laten met hun kracht onder de basket Phantoms uitlopen naar 15-27 na het eerste kwart. Gelijk in het tweede kwart gaat Knaepen door met het scorende werk. Zes punten oprij betekent een voorsprong van al meer dan 20 punten voor Boom. Als An-Katrien Nauwelaers nog sterk tot scoren komt staat het 21-45 voor de bezoekers. De thuisploeg moet met verweer komen en vindt deze. Ilse Deforche en Lore Capoen verzilveren hun schoten die het verschil verkleint. Via Nore Struyve en Kristina Moore wordt de ruststand bepaald op 31-47 voor Phantoms Boom.

Na rust gaan de bezoekers er nog verder vandoor. Sam Van Buggenhout is een schutter, en haar schot helpt haar ploeg naar een grotere voorsprong. Sparta krijgt het moeilijker in de aanval. De lengte van Sophie Van Hoof en Axelle Van Eupen maakt het moeilijk voor de thuisploeg om naar de ring te gaan. Phantoms is sterk in de afronding. Sam Daelemans en Van Eupen tillen het verschil op richting 30 punten. Het wordt voor Sparta enkel nog een kwestie van mee scoren. Vanaf de driepuntslijn lukt dat ook wel via Ilse Deforche, maar Phantoms is sneller in de afronding. Zodoende wordt er in Laarne gewonnen door Phantoms met 56-85 en staan daarmee gedeeld derde in de Top Division One.