Orange Lions Academy boekt haar vierde overwinning met ruime cijfers

Gepubliceerd op 14 oktober 2023 om 10:00

Meerdere fastbreak kansen vormden de basis voor een nieuwe overwinning voor de onder 21 dames van de Orange Lions Academy (OLA). Aanvallend en verdedigend droeg iedereen bij aan de overwinning op de bezoekers uit Tubbergen: Jolly Jumpers. Dit duel werd gespeeld in de Amsterdamse Velodrome, van origine een wielerbaan. Tussen de baanwielrenners door speelden in het midden de dames de wedstrijd klaar met 90-37.

Aan het begin van de wedstrijd is het gelijk raak aan de zijde van de thuisploeg. Angelika Girgenson is een schutter, en laat dat gelijk zien met een driepunter. Een schutter aan het einde van de aanval vinden ze in Girgenson, en onder het bord bestaat de kracht van OLA uit Quintilla Hidalgo en Lynn Peters. Zij zetten gelijk de toon in de wedstrijd. Tussendoor doet Jolly Jumpers nog wat terug via de inbreng van Annefleur Meijers, die jarenlang bijzonder veel talentvolle kracht uitte namens Peatminers uit Vrienzenveen. De thuisploeg gaat er gelijk vandoor. Dat doen ze met Eve Blagrove, de jongere zus van Jade Blagrove die al een verleden met OLA heeft en nu in Amerika basketbalt bij Manhattan Jaspers. Zij en Ilvy Fahner zorgen met een driepunter voor een 25-10 voorsprong. Jolly Jumpers weet daar niet veel tegenover te stellen, en Hidalgo zorgt samen met de drive van Mini van Stein voor een 31-10 voorsprong aan het einde van het eerste kwart. OLA krijgt het aanvallend moelijker in het tweede kwart. Na het schot van Ricky Kapteijn blijft het even hangen. Jolly Jumpers maakt daar gebruik van als zij Fiene Modderman onder het bord vinden. Zij zorgt voor wat verweer, maar OLA gaat na deze vorm van tegenstand weer verder. Opnieuw is het Girgenson die wordt gevonden en raakt schiet. In de verdediging is het Sophie Hartman die meerdere aanvallen van de bezoekers afstopt en Aretha Linger die de stand op 45-20 zet in het voordeel van OLA.

In de tweede helft valt OLA weer makkelijker aan. Dat gebeurt voornamelijk met allerlei gecombineerde krachten. De inbreng van Milou van Vliet helpt de thuisploeg om verder uit te lopen, ook via Mimi van Stein. In de verdediging wordt Jolly Jumpers steeds beter van scoren afgehouden. Hierdoor komt een vierde overwinning niet meer in gevaar. Via diverse schoten van Angelika Girgenson loopt OLA nog meer weg van de bezoekers. Ze winnen met 90-37 en blijven zodoende koploper in de onder 21 Eredivisie.