Zestiende overwinning oprij voor de dames van BV Hoofddorp onder 16 2

Gepubliceerd op 20 februari 2023 om 13:00

Wat is het geheim van de dames van BV Hoofddorp onder 16 2 in de Eerste Klasse basketbalcompetitie? Zestien keer oprij winnen is niet zomaar iets. Als collectief weten ze elkaar overal te vinden. Zondagmiddag was dat tegen BC Apollo Amsterdam onder 16 2 net zo. Hoofddorp speelde als team met elkaar, in elk opzicht. Elke speelster maakte een 29-61 overwinning mogelijk.

Dit seizoen is de ploeg uit Hoofddorp nog altijd ongeslagen. Hoe stop je dit team af? Ze hebben snelheid, schotkracht, behendigheid en fysieke kracht. Kortom, je weet nooit waar je moet beginnen in de verdediging. Het begin is ook voor de bezoekers. Diora Sas en Romy Wesselius starten sterk door onder de basket af te ronden. Na de gelijke stand, mogelijk gemaakt door Alexia Siljade van Apollo, gaat Hoofddorp uitlopen naar een grote voorsprong. Geleid door Diora Sas en Jinte Vermaat schiet Hoofddorp naar 4-10 na het eerste kwart. We zien vervolgens de echte klasse van Hoofddorp. Diora Sas is een exponentieel talent met fysieke strijd onder de basket, Romy Wesselius kan gaan voor het schot, de drive en het geven van belangrijke assists, Iris Janssens en Jacqueline Zurhaar zijn altijd aanwezig in de verdediging en drives naar de basket zijn vaak gemaakt door Cleo Barteram en Jinte Vermaat. Missen we dan nog iets? Zeker, de snelheid en afronding van Elisha Ubu. Meerdere steals weet ze te pakken die Hoofddorp doen uitlopen. Na een lange tijd geen scores aan de zijde van de thuisploeg komt er een moment waarbij de schoten doel gaan treffen. Lynn Erpelinck is twee keer goed voor de succesvolle afronding, net als Myrthe Speckamp. Ondanks dit verweer blijft Hoofddorp erbij. Wesselius schiet een belangrijke treffer raak, en Zurhaar en Vermaat zorgen voor een 12-26 voorsprong bij rust.

Het is dan al duidelijk dat Hoofddorp niet meer in gevaar gaat komen. Niet alleen vanwege deze voorsprong bij rust, maar ook omdat er een bijzonder grote teamcohesie is terug te vinden in het team. Coaches Maria Breur en Marc Vermaat krijgen dit in alle opzichten voor elkaar, en het team functioneert op de manier zoals zij zich als winnaars tonen. Hetzelfde ritueel herhaalt zich: sterke spelverdeling van Wesselius, afrondingen onder het bord van Sas en Zurhaar, drives van Vermaat en Barteram en een sterke verdediging van Janssens. Ook is het Ubu die doorgaat met het pakken van steals en 18 punten in deze wedstrijd verzilvert. Hierdoor komt Hoofddorp niet meer in gevaar en wint wederom. Wedstrijd nummer zestien wordt met 29-61 gewonnen en zo blijft Hoofddorp de ongeslagen koploper in de Eerste Klasse competitie.