BV Hoofddorp loopt na rust uit richting ruime overwinning

Gepubliceerd op 6 december 2022 om 17:00

Doordat Binnenland in de Promotiedivisie heeft verloren in Landsmeer konden de dames van BV Hoofddorp zaterdagavond een stap zetten richting de tweede plaats. Batouwe uit Bemmel kwam op bezoek, een ploeg die zich rond de ondergrens bevindt. Ondanks dat deden beide teams in de eerste helft weinig onder. De stand bleef gelijk opgaan, maar dankzij een sterke tweede helft van Marcelle Noordanus, Britta Klomp en Babette Reinders liep Hoofddorp uit naar een ruime overwinning met 73-53.

Aan het begin van de wedstrijd lijkt BV Hoofddorp al snel uit te lopen naar een grote voorsprong als Britta Klomp goed is voor de eerste zeven punten oprij. Batouwe wil het daar niet bij laten. Een driepunter van Carlin Scholten is een teken van verweer voor de bezoekers. Hoofddorp gaat verder met Klomp die al op 11 punten komt, en ook Lisanne de Jong en Robyn van Dijkum zijn moeilijk af te stoppen onder het bord. Bij Batouwe is het Simone Wilke die voor de scorende productie zorgt, en samen met Milou Wouters en Jule Mevis het eerste kwart bepaalt op 16-13. De bezoekers zijn teruggekomen in de wedstrijd, en vinden aansluiting dankzij de driepunter van Milou Wouters. Op dat moment lijkt het wel prijsschieten in de wedstrijd. Marcelle Noordanus neemt de scorende positie van Britta Klomp over, en opent met een driepunter. Gelijk daarna vindt Batouwe nog een driepunter, deze keer via Simone Wilke die daardoor met 23-23 weer gelijk maakt. De ploeg uit Bemmel gaat door, en komt ook op voorsprong als zij onder het bord steeds de insnijdende speelster weet te vinden. Romy Stijsiger vergroot de voorsprong tot 27-30. Coach Krista van Alten neemt dan een time-out, want helemaal nu Binnenland heeft verloren (waar Hoofddorp al eerder van heeft verloren) wil ze deze wedstrijd haar slag kunnen slaan. Het zorgt voor een sterk verweer van de thuisploeg. Het is Noordanus die met 11 punten oprij ervoor zorgt dat Hoofddorp uitloopt. Deze wedstrijd doet Lucia Harmers mee. Ze lokt gelijk een fout uit waardoor ze met één vrije worp de ruststand op 43-34 bepaalt voor Hoofddorp.

Na de scoreproductie van Marcelle Noordanus is het Batouwe dat opnieuw sterk begint. De drives naar de basket worden sterk benut door Jule Mevis en Carlin Scholten. Hoofddorp heeft eerst moeite met het afstoppen van de aanval, maar verdedigt vervolgens sterker en pakken via Lotte Vader en Robyn van Dijkum veel rebounds. Het is Lotus Sedoc die na twee minuten de aanval opent voor de thuisploeg. Na de driepunter van Kirsten van Poeteren staat er nog een kracht op bij Hoofddorp: Babette Reinders. In de verdediging houdt ze Batouwe van scoren af, en gelijk daarna verzilvert ze de drive naar de basket. Het zal niet haar enige score zijn in de tweede helft. Reinders laat zich als een solide kracht zien en haar inbreng laat Hoofddorp weglopen van Batouwe. Het driepuntsschot vindt ze ook waardoor ze het verschil op 20 punten zet. Eén keer doet ze het vanaf links, en ze kan het ook vanaf de rechter vleugel. Ze maakt 11 punten in korte tijd en zorgt daarmee voor een ruime overwinning voor Hoofddorp met 73-53 waardoor ze de tweede plaats in de Promotiedivisie bezethouden.