Feestelijke honderdste editie van FIBA 3x3 World Tour in Amsterdamse Westergasfabriek

Gepubliceerd op 8 oktober 2023 om 10:00

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober vond in de bruisende omgeving van de Amsterdamse Westergasfabriek een bijzonder jubileum plaats: de honderdste editie van de FIBA 3x3 World Tour. Dit wereldwijde basketbalevenement trok een volledig uitverkochte arena en bood spektakel van de bovenste plank. Met presentator Vincent Krieger, een voormalig basketbalinternational, aan het roer werd het evenement op een enthousiaste en deskundige manier geleid. Naast de intense basketbalwedstrijden werden de kinderen vermaakt met diverse cadeaus, waaronder drinkflessen, sokken, petten en 3x3 basketballen.

Nederlandse successen geëerd

Tijdens deze bijzondere jubileumeditie werden ook de Nederlandse 3x3 damesteams en de Nederlandse 3x3 onder 23 dames geëerd voor hun ongekende successen op internationaal niveau. De teams werden gehuldigd voor het behalen van het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap. Namen als Lotte van Kruistum, Zoë Slagter, Noor Driessen, Loyce Bettonvil en Janis Ndiba werden met trots naar voren gehaald en gehuldigd. Natuurlijk werden er ook lofbetuigingen geuit voor Kiki Fleuren en Lotte Sant, die eveneens deel uitmaakten van deze glorieuze kampioensteams.

Internationale deelname en competitie

De FIBA 3x3 World Tour is een grootschalig internationaal basketbalevenement dat steden van over de hele wereld samenbrengt. Teams uit verschillende landen, waaronder Servië, de Verenigde Staten, België, Oostenrijk, Litouwen en vele anderen, streden om de felbegeerde titel. In Nederland waren team Amsterdam en Utrecht vertegenwoordigd. Team Amsterdam bestond uit Worthy de Jong, Norbert Thelissen, Jan Driessen en Julian Jaring. Met vastberadenheid en vaardigheid wisten zij door te dringen tot de kwartfinale van dit prestigieuze evenement. Team Utrecht redde het niet tot deze positie.

Team Amsterdam in de kwartfinale

Tegen Ub, een gemeente in het Servische district Kolubara, moest team Amsterdam het opnemen in de kwartfinale. Daarin nam het Servische team gelijk afstand via de beste 3x3 basketballer van de wereld: Dejan 'the Maestro' Majstorović. Zij schoten zorgden voor een achterstand voor team Amsterdam met tien punten met nog korte speelminuten te gaan. Een kansloze missie? Niets is minder waar. Vincent Krieger stak het vuurde in de Westergasfabriek nog eens goed op, en het hele publiek ging achter team Amsterdam staan. Dat had duidelijk effect, want ze kwamen terug in de wedstrijd. Met tweepunters van Worthy de Jong en Norbert Thelissen was het weer en wedstrijd, maar dichterbij dan 15-17 kwamen ze niet waardoor Ub naar de halve finale ging.

Spectaculaire tussendooracts

Naast het basketbalgeweld konden de toeschouwers genieten van adembenemende tussendooracts verzorgd door de Dunking Devils. Met gebruik van trampolines voerden zij indrukwekkende salto's uit en wisten het publiek te verbazen met krachtige dunkacties. De Dunking Devils voegden een extra dimensie toe aan het spektakel en lieten zien wat mogelijk is wanneer atletisch vermogen en creativiteit samenkomen.

Enerverende finale: Wenen vs. Miami

Twee Servische teams dus in de halve finale: Ub en Partizan. Beide redden het niet, want Ub werd door Wenen uitgeschakeld, en Miami schakelde Partizan uit. Deze jubileumeditie kon rekenen op een spannende finale tussen Wenen en Miami. Na een intense strijd en een gelijke stand van 19-19, wist Wenen uiteindelijk het evenement in hun voordeel te beslissen met een score van 21-19. Het publiek werd getrakteerd op hoogstaand basketbal en werd meegesleept door de opwindende actie op het veld.

Kortom, de honderdste editie van de FIBA 3x3 World Tour in de Amsterdamse Westergasfabriek was een grandioos succes, met spectaculair basketbal, eerbetonen aan de Nederlandse successen en indrukwekkende tussendooracts. Een viering van sportiviteit en enthousiasme die de aanwezigen nog lang bij zal blijven!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.