Ruime overwinning van Lokomotief onder 16 tegen BAL

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 09:00

Vanaf het eerste kwart waren de onder 16 dames van Lokomotief Rijswijk bezig om orde op zaken te stellen. De bezoekers uit Weert hadden moeite met de verdediging van de thuisploeg, en met 33 punten van Faye Borchert en 30 punten van Maaike Dunnewold realiseerde Lokomotief een hoge puntenproductie. Gecombineerd met een collectief teamspel wonnen de Rijswijkers met 84-52.

Lokomotief schiet uit de startblokken, in het bijzonder Faye Borchert. De center van de thuisploeg verzilvert score na score onder de basket, en komt al snel op acht punten. Een sterke tussensprint van BAL, die wordt mogelijk gemaakt door Eva Donker, Phileine Kneepkens en Elida Tuncer zorgt voor een gelijke stand. Verder laat Lokomotief het niet komen. Borchert is opnieuw erg sterk onder het bord, en Maaike Dunnewold gaat ook meedoen. Met meerdere drives naar de basket tilt ze het verschil op, en in de buzzer van het eerste kwart schiet ze een miraculeuze driepunter vanaf de middencirkel raak: 27-20. Lokomotief gaat verder, opnieuw via Borchert en Dunnewold. BAL krijgt er geen gemakkelijke ballen in, wat ertoe leidt dat Lokomotief langzaam maar zeker uitloopt. Ook Yuna van Vliet doet mee aan het scorende werk. Kneepkens en Donker zorgen voor de nodige punten voor de bezoekers, maar Lokomotief staat bij rust al met 45-32 voor. Deze voorsprong wordt enkel nog uitgebreid dankzij het sterk score-duo Borchert en Dunnewold die bal na bal verzilveren. Na rust doet ook Rosalie de Groot steeds meer mee op scorend gebied. BAL doet nog wat terug via mooie scores van Tuncer en Noor Schraven. Lokomotief gaat verder met het scorende werk. Douae Dahbi is erg snel en verzilvert meerdere fastbreak aanvallen. Ook Daphne Vestjens, Robine Visser en Lara Moerman doen een duit in het zakje namens de thuisploeg. Toch zijn Borchert en Dunnewold bezig aan een imposante wedstrijd met 33 en 30 punten. Lokomotief stevent af op een ruime overwinning: 84-52 tegen BAL Weert.