Overwinningen voor MBCA onder 12 2 en MBCA dames onder 16 2

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 15:30

Het duel tussen MBCA onder 12 2 en Onze Gezellen onder 12 1 betrof de nummers 1 en 2 in de competitie. Beide teams hadden tot dusver nog niets verloren na de winterstop. Voor één van de twee zou dat eindigen. Hoewel MBCA aan het begin van de wedstrijd een grote voorsprong had, zagen ze Onze Gezellen terugkomen tot gelijke hoogte. Verder dan dat kwam het niet, want uiteindelijk begon MBCA opnieuw afstand te nemen. Zij zouden ook deze wedstrijd winnen met 51-43.

Tegen Dozy Den Helder gingen de onder 16 2 dames van MBCA er al gauw vandoor. Diverse drives gaven vroegtijdig de doorslag, waardoor een ruime 96-42 tot stand kwam.

MBCA onder 12 2 VS Onze Gezellen onder 12 1

Acht periodes van vier minuten; zo gaat dat in de onder 12 competitie. In de eerste periode start MBCA gelijk goed met een sterke Petar Prelic. Zijn drives naar de basket geven MBCA de eerste voorsprong in de wedstrijd. Verdedigend komen ze vaak bij de bal, en op snelheid wordt Onze Gezellen in de aanval ontweken. Het schot van Ximesio Hinoke is goed voor een 8-4 voorsprong. Juist omdat Onze Gezellen veel schoten niet weet te verzilveren kan MBCA nog verder afstand nemen. Ze spelen beweeglijk, en vinden elkaar in de afronding. Prelic is al goed voor tien punten in de wedstrijd, en vergroot de voorsprong tot 12-4. Op dat moment wil Onze Gezellen wat terug doen. Dat lukt via het schot van Bent de Groot, maar MBCA zet daar een driepunter tegenover van Benjamin van Schooten. Daar zal het niet bij blijven. MBCA is snel, en dribbelt zich makkelijk langs de tegenstander. Shawn van Kanten lukt dat ook, en is goed voor een mooie behendigheid naar de basket. Zijn snelheid en die van Barney Cooney breidt de voorsprong uit naar 19-8. MBCA lijkt uit te lopen, maar dat gebeurt niet als de bezoekers Teun Muller in stelling brengt. Zijn tegenaanval zorgt voor een kleiner verschil. De bezoekers gaan door. MBCA wordt slordiger met het balbezit en scoort ook niet meer. Bent de Groot doet dat wel, meerdere keren waardoor het verschil ineens één punt is: 19-18. Op dat moment heeft MBCA een stop nodig op de aanval van Onze Gezellen. Iemand die de run doorbreekt is Shawn van Kanten. Hij dribbelt naar de ring, stopt eventjes om vervolgens omhoog te gaan voor het schot. Met succes, en op dat moment lijkt MBCA weer wat ritme te vinden. Petar Prelic weet ervoor te zorgen dat MBCA met een voorsprong gaat rusten: 27-22.

De run heeft MBCA goed gedaan. Ze gaan zich weer richten op een grotere voorsprong. Daarvoor wordt opnieuw gezocht naar Petar Prelic die schot na schot erin weet te krijgen. De verdediging van Onze Gezellen laat veel ruimte open. Hierdoor loopt MBCA steeds verder uit, en lopen de bezoekers bij 37-26 gevaar. Op het moment dat MBCA lijkt uit te lopen komt Onze Gezellen wederom terug. Lasse Buitelaar is bezig om met zijn behendigheid Onze Gezellen terug te laten komen in de wedstrijd. Samen met Sacha van Opzeeland scoren ze erop los, en met een 0-11 run staat het weer gelijk. De bezoekers hebben in de volgende aanval kans om op voorsprong te komen. Het schot wil op dat moment niet meer vallen, en dat gebeurt wel bij Nikola Matoski namens MBCA. Hij krikt het verschil weer wat op, ook als Jayden van Luijk scoort. MBCA heeft weer een voorsprong van vijf punten te pakken, en neemt deze voorsprong meer naar de laatste periode. Onze Gezellen is in balbezit. Ze hebben meerdere kansen om gelijk te komen, maar verliezen vaak de bal. Bij MBCA wordt er steeds gezocht naar een snelle oversteek naar de basket. Dat heeft lang niet altijd zin, en zo blijven beide teams bij elkaar. Het verandert als in de laatste minuut Jayden van Luijk scoort en Shawn van Kanten één vrije worp benut. Onze Gezellen kan zo niet dichterbij komen, en MBCA gaat met 51-43 winnen waardoor zij niet op nummer 1 staan in de competitie.

MBCA dames onder 16 2 VS Dozy Den Helder dames onder 16 1

Al aan het begin van de wedstrijd loopt MBCA uit. Als Amina Neefjes in stelling wordt gebracht is ze gelijk goed voor een and-1. Ook via Keslin Visser en Grace Walsch wordt het verschil gemaakt. Den Helder krijgt het lastig met de verdediging van MBCA, en Neefjes vergroot de voorsprong opnieuw. Samen met het sterke spel van Pieke Kammeraat, sterk naar de ring gaan en de driepunter opzoeken, weet MBCA uit te lopen. Het verschil is al 20 punten, en Julia Shahho vergroot dat verschil. Via Kiki Ouwens weet Den Helder nog wat terug te doen, maar via Kammeraat en Retaj Kherrazi gaat MBCA naar 45-13 bij rust. Het verschil is al gemaakt, en wordt enkel groter. Kammeraat-Neefjes-Visser is een sterk drietal waardoor MBCA gaat afstevenen naar een grotere voorsprong. Een grote overwinning van 96-42 komt daardoor niet meer in gevaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.