BC Apollo onder 16 wint ruim van Rotterdam Basketbal

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 15:00

Vlak voor rust namen de onder 16 mannen van Apollo Amsterdam afstand van de bezoekers uit Rotterdam. Middels diverse drives en driepunters werd het verschil gemaakt. Apollo bleef doorgaan naar een 85-51 overwinning op Rotterdam.

Rotterdam blijft vroeg in de wedstrijd in het spoor van Apollo dankzij de inzet van Kane Reniers. Dat is in de eerste minuten het enige moment waarop de bezoekers in de buurt blijven van de thuisploeg. Apollo slaat gelijk toe via een driepunter van Noah Damen. Rotterdam blijft een tijdje op vier punten hangen, dat in tegenstelling tot Apollo. Ze gaan door via een and-1 van Jonas de Boer, waarna Brett Roelofs en Kilan Luchtmeijer het verschil vergroten. Het probleem bij de bezoekers zit hem in gehaaste aanvallen en het missen van de vrije spelers. Bij Apollo zijn de aanvallen meer gestructureerd. Damen schiet er wederom een driepunter in die voor 22-9 zorgt na het eerste kwart. Bij Rotterdam blijft het bij hetzelfde probleem. Apollo krijgt het makkelijker met meerdere spelers. Denley Philips is wendbaar en wurmt zich naar de basket. Ook in de verdediging blijft Apollo sterk. Een steal van Monte Los zorgt voor een oversteek naar de basket, en dan loopt het verschil op richting de 30 punten. Met name Luchtmeijer en Philips gaan sterk door, en via het schot van Ilija Peric staat het al 44-11 voor de thuisploeg. Pas vlak voor rust weet Rotterdam wat te doen. Jayden Noordijk weet de openstaande spelers te vinden, onder meer Juul Coster en Dylan Hu: 46-20 bij rust.

Apollo ga na rust gelijk door, te beginnen met de drive van Denley Philips. De bezoekers blijven scorend achter, en Apollo gaat verder met de driepunter van Philips. Na zijn schot wordt hij opnieuw gevonden met een driepunter en een drive naar de basket: tien punten oprij voor hem na rust. Op dat moment neemt Noah Damen het van hem over met twee driepunters oprij. Zijn schot is in deze wedstrijd trefzeker, waarbij hij zijn vijfde driepunter erin weet te schieten. Een ruime overwinning komt daardoor niet meer in gevaar. Met een 85-51 overwinning zet Apollo koers in de onder 16 Eredivisie.