1 tegen 1 met Kane Reniers

Gepubliceerd op 16 juli 2022 om 10:00

Jarenlang heeft Kane Reniers bij Rowic in Dordrecht gespeeld. Komend seizoen gaat hij de volgende stap maken om bij Rotterdam Basketbal te spelen. Kane zal zichzelf nog meer uitdagen naar een hoger niveau!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Kane Reniers, 13 jaar oud. Sinds mijn negende speel ik al basketbal. Afgelopen seizoen heb ik bij Rowic in Dordrecht gebasketbald, in de onder 16. Vanaf komend seizoen ga ik bij Rotterdam Basketbal onder 16 spelen.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen?

“Toen ik erover hoorde, heb ik gelijk een basketbal gekocht en ben ik gaan dribbelen in de tuin. Toen ik oud genoeg was om op basketbal te gaan, ben ik gelijk begonnen. Bij Rowic waren er destijds nog geen wedstrijdteams voor jonge kinderen, daarom dat ik pas later op basketbal ben gegaan.”

3.  Wat maakt basketbal jouw passie?

“Als ik niets te doen heb, is basketbal iets waar ik graag mee bezig ben. Voordat ik ben gaan basketballen heb ik op boksen en op aikido gezeten.”

4.  Wat voor type speler ben jij?

“Ik ben vooral een speler die veelal zoekt naar ruimte om lay-ups te maken. Ik ben niet echt een schutter, maar meer een driver.”

5.  Zie je gaandeweg ook een verbetering in jouw schot?

“Zeker! Het is nu nog mijn minst sterke eigenschap, maar dat zou ik absoluut willen verbeteren.”

6.  Op welke manier ga je dat verbeteren?

“Bij Elevate Basketball Training ga ik mij focussen op schottrainingen.”

7. Is er iemand die jou inspireert?

“James Harden denk ik wel, maar voornamelijk toen ik in het begin basketbalde. Hij had een mooie step back schot.”

8.  Je hebt tot afgelopen seizoen bij Rowic gespeeld. Hoe was het om daar te beginnen?

“Ik werd gelijk goed ontvangen. Er werd veelal op de basiselementen geoefend. Het was heel fijn om daar te beginnen. Daarna heb ik bij onder 12 gespeeld.”

9.  Wat kan je mij over afgelopen seizoen vertellen?

“Het was een heel leuk team! Voordat ik naar onder 12 ging was ik zeker onder de indruk van ze. Toen ik naar onder 16 ging waren zij al wat ouder als tweedejaars. Nu speel ik bij ze in het team.”

10. Hoe denk je dat Rotterdam Basketbal eruit zal komen te zien?

“Het gaat een nieuwe stap worden voor mij, en om voor het eerst basketballen buiten Rowic om. Toch heb ik er veel zin in, en geeft het mij nog meer vertrouwen voor in de toekomst!”

Reactie plaatsen

Reacties

Elly en Bert Besemer
2 jaar geleden

Kane, je kent ons niet echt.Wij zijn de ouders van Marloes.Willen je laten weten dat we het geweldig vinden dat je zo goed bent in basketbal.Succes bij de nieuwe uitdaging,groetjes

Germaine
2 jaar geleden

Hallo Bert en Elly, dankjulliewel voor het lieve bericht!

Martine van Dijk-Zonnevijlle
2 jaar geleden

Hey Kane, wat leuk voor jou een nieuwe uitdaging. Heel veel suc6 in R-dam. Het blijft een mooie sport. Jos basketbalt ook nog steeds bij Rowic. Groetjes, ook aan je ouders, van Martine (moeder van Jos&Sam van de Satelliet)

Germaine
2 jaar geleden

Hi Martine, ook jij bedankt voor je/ jullie bericht. Het is inderdaad een mooie sport. We hebben een mooie tijd gehad bij Rowic en gaan nu een nieuw avontuur aan. Succes voor Jos komend seizoen. Groetjes van Jacco, Germaine en Kane

Erica, john, Liza en Max
2 jaar geleden

Leuk Kane, top dat je je keuze hebt kunnen maken, tot snel!!

Germaine
2 jaar geleden

Tot snel!

Henriette Kiele
2 jaar geleden

Hoi Kane,
Leuk om dit te lezen. Ik heb natuurlijk ook al veel gehoord van je moeder. Ik wens je heel veel succes in je verdere basketbal carrière.
Groetjes Henri√ętte (collega van je moeder)

Germaine
2 jaar geleden

Dankuwel! Groet, Kane