Orange Lions onder 18 herstellen tegen Denemarken

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 17:00

Een schotpercentage dat bleef hangen rond de 20%; dat moest beter bij de onder 18 dames van de Orange Lions. Tegen Denemarken ging het wat betreft de driepunters beter: 10 uit 24, en dat is een percentage van 42%. Juist dat hielden de dames op de rails tegen Denemarken. Het was voldoende voor een 48-59 overwinning in de vierde wedstrijd op het onder 18 EK in de B divisie. Foto: FIBA Europe

Al vroeg in de wedstrijd zijn het Phoenix Stotijn, Keona Douwstra en Ilse de Vries die het voortouw nemen. In de verdediging houden ze Denemarken in de tang, maar aanvallend wil het nog niet lukken, ondanks de driepunter van Kyara Bakker die voor 6-11 zorgt na het eerste kwart. De Lions lopen verder uit van Denemarken, zeker als Stotijn twee keer oprij goed is voor een driepunter: 8-21. Op dat moment gaat Denemarken ook schieten, en is zelfs vier keer trefzeker vanaf de driepuntslijn. Allereerst is het Liva Hjorth die raak schiet, waarna Freya Jensen dat twee keer doet en Alma Gandrup eveneens. Door hun schoten is Denemarken bij rust weer langszij gekomen tot 23-23.

Zowel De Lions als Denemarken blijven in de buurt van elkaar, zeker als het aanvallend nog altijd niet van de grond komt bij deze twee teams. Dat verandert als Nicky Hendrix de driepunter raak schiet. Het is een teken dat de schoten gaan vallen. Voor Kyara Bakker geldt dat in het bijzonder. Vanaf de driepuntslijn schiet ze met scherp, en vergroot de voorsprong gaandeweg de wedstrijd. Denemarken stelt daar niet veel tegenover, en Kyara Bakker wel. Een derde driepunter van haar maakt het verschil. De Lions gaan door. Ook Douwstra en Stotijn schieten met scherp, en meerdere drives van Lois Vrolijk zorgen voor een eindstand van 48-59 waardoor de Lions twee uit vier staan gedurende dit toernooi.