Lokomotief houdt na winst op MBCA zicht op de vierde plek

Gepubliceerd op 21 december 2022 om 16:00

Van de laatste zes wedstrijden wonnen de onder 16 dames van MBCA Amstelveen er vijf. Ook de bezoekers uit Rijswijk, Lokomotief spelend in het rood, wonnen de laatste vier wedstrijden oprij. Voor een van deze teams zou zaterdagmiddag een einde komen aan de positieve reeks overwinningen. MBCA wil de vierde plek in bezit houden, en om deze te behouden moeten ze winnen om Peatminers uit Vriezenveen deze plek niet over te laten nemen. Lokomotief staat zesde en wil een stap dichterbij de top vier zetten. MBCA leed veel balverlies en kwam moeilijker tot scoren. Het sterke tandem Maaike Dunnewold en Frederique Visser deden met 27 en 20 punten enorm veel goed werk waardoor Lokomotief kon afstevenen op een 57-77 overwinning.

Rommelig spel is in de beginfase te kenmerken aan de vele turnovers die MBCA lijdt. Verdedigend zijn ze sterk bezig waardoor Lokomotief niet tot een veldscore komt. De bezoekers komen voornamelijk tot scoren via de vrije worpen. Daar is Maaike Dunnewold veelal actief. Ze ontwikkelt zich als een exponentieel talent namens Lokomotief met gemiddeld 25 punten per wedstrijd die ze dichtbij de basket en met het afstandsschot kan verzilveren. Ook Frederique Visser is een schutter die elke wedstrijd heel wat driepunters kan produceren. Bij MBCA is het begin voor Isa Pigot en de driepunter van Hannah Mannaerts. Zij beginnen sterker aan de wedstrijd, waarbij het uiteindelijk goedkomt met Liv Brouwer die een botsing incasseerde met haar tegenstander. Zij wordt door Annabel Vooijs vervangen, en die dribbelt gelijk naar de basket om voor 7-5 te zorgen. Na vijf minuten zijn de eerste veldscores voor Dunnewold en Visser die daarmee Lokomotief op voorsprong zetten. Ivy Panka mag na de persoonlijke fout van Lokomotief vrije worpen nemen. De eerste benut ze, maar na de gemiste tweede vrije worp wordt de rebound gepakt. Daaruit schiet Jill Pinnock de driepunter raak die voor 13-10 zorgt voor de thuisploeg. Het probleem voor de thuisploeg is de grote hoeveelheid balverlies die zich opstapelt. Lokomotief komt er opnieuw uit via Dunnewold die de bezoekers op een 13-14 voorsprong zet na het eerste kwart.

MBCA blijft in het spoor van Lokomotief, maar weten zich geen raad met het scorende tandem Dunnewold-Visser. Die twee blijven de basket aanvallen wat leidt tot een score of vrije worpen. In de aanval worden ze afgestopt onder het bord door de lange speelsters van Lokomotief: Milua Klamer en Danicia Pires. Dunnewold dreigt alweer met de driepunter, maar het is Visser die de bezoekers laat uitlopen. Kensia Roseval zorgt voor verweer, en de driepunter van Mannaerts is een teken voor aansluiting in de wedstrijd: 27-30. Lokomotief zoekt het in de laatste twee minuten via andere krachten. Met succes, want Genesis van den Dungen en Milua Klamer zorgen voor een 29-34 stand bij rust.

MBCA is het na rust kwijt. De turnovers stapelen zich op en Visser is aan de andere kant weer goed voor de driepunter. Na een nieuwe turnover is het Dunnewold die eveneens toeslaat, nog een driepunter: 32-44. Het verschil wordt groter en groter, enerzijds door de turnovers en anderzijds omdat de kansen door Lokomotief goed benut worden. Naast het sterke tandem begint Douae Dahbi ook meer tot scoren te komen. Het verschil loopt dusdanig op dat het moeilijker wordt voor MBCA. Op reboundend en scorend gebied is Lokomotief sterker en in de aanval schakelen ze naar meerdere mogelijkheden. Een mega spurt voor de bezoekers leidt uiteindelijk tot 57-77 voor Lokomotief die vlak voor kerst een goede stap zet richting een mogelijke plek in de top-4.

Een geweldige inbreng van Frederique Visser namens Lokomotief

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.