Lokomotief onder 16 als collectief naar ruime zege

Gepubliceerd op 21 november 2022 om 16:00

Na de overwinning tegen Wyba kenden de dames van Lokomotief onder 16 een zware periode. In Weert en in Haren werd verloren, waardoor er zaterdagmiddag een sterke wedstrijd nodig was tegen The Jugglers uit Enschede. Met een 28-4 tussenstand na het eerste kwart was het allang geen vraag meer of de wedstrijd nog een wending zou krijgen. Als collectief wist Lokomotief op alle fronten mooi spel af te leveren en met 80-40 te winnen.

Lokomotief heeft Maaike Dunnewold. Dit seizoen is ze goed voor 23 punten per wedstrijd, vooral mogelijk gemaakt door haar beweeglijkheid, souplesse en trefzekerheid in haar schot. Ze start de wedstrijd dan ook goed met een drive naar de basket ondanks dat The Jugglers haar goed probeert te verdedigen. Samen met Dunnewold is het Douae Dahbi die mee scoort, en een geweldig eerste kwart zou spelen. Na de score van Sophie van Vliet aan de andere kant namens The Jugglers gaat Lokomotief verder met het gezamelijke vijftal op het veld. Danicia Pires verdedigt heel goed en pakt enorm veel rebounds waar Lokomotief van profiteert. Ook is een goed reboundend kwart weggelegd voor Milua Klamer en over gaat op passes naar Dahbi die meerdere jumpers met succes verzilvert. Schieten kunnen de meiden van Lokomotief. Frederique Visser is een geweldige schutter die het vertrouwen krijgt op het schot, en vooral met de driepunter kan ze goed overweg. In korte tijd staan er al zes punten achter Visser haar naam, en gaat Lokomotief verder met Dunnewold die na meerdere drives naar de basket zorgt voor 28-4. Dit verschil zet de toon in de wedstrijd. Lokomotief gaat uitlopen, alleen voornamelijk dankzij de verdediging in het tweede kwart. Op scorend vlak krijgen ze moeite met de verdediging van The Jugglers. Carice van Altena en Fiene Modderman beginnen door te krijgen hoe de aanval van Lokomotief verloopt. Alleen krijgt The Jugglers zelf de bal er niet in. De steals van Genesis van den Dungen en Calista Mensah-Hoek Krijgen het gewenste effect bij Lokomotief. Indira geeft de extra pass op Dahbi en zorgt voor een 40-10 stand bij rust.

Een goed eerste kwart voor Douae Dahbi!

Na rust is het Visser die begint te schieten, en met succes. Dat betekent voornamelijk driepunters aan de zijde van Lokomotief. Na de pass van Klamer is het Visser die de driepunter vanuit de linkervleugel raak schiet. Lokomotief pakt via Shara Mensah-Hoek de bal, en Yuna van Vliet passt opnieuw naar Visser en die kan ook vanaf rechts met succes schieten. Twee driepunters verzilvert ze in korte tijd, en 14 punten voor haar. Een fantastische wedstrijd voor de speelster die ook namens DAS onder 14 goed is voor gemiddeld 31 punten per wedstrijd. Qua scores komt Dunnewold altijd op een geweldige manier voor in het spel. Ook vandaag maakte ze het verschil met 26 punten. Lokomotief toont karakter, potentie en schuwt niet waardoor een ruime 80-40 overwinning op het bord verschijnt. Ze kunnen volgende week nog meer klimmen op de ranglijst als zij de strijd aangaan tegen BC Shooters.