BV Hoofddorp sprint in het derde kwart naar de overwinning

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 08:30

Ondanks een 55-84 overwinning zaterdagavond van de dames van BV Hoofddorp tegen Landslake Lions 2 stonden ze bij rust nog vier punten achter. Ook zondagmiddag in U.S. Amsterdam begonnen de bezoekers stroef aan de wedstrijd. U.S. zag kansen om te winnen en pakte een 25-24 voorsprong bij rust. BV Hoofddorp nam het daarna over door uiteindelijk met 45-59 te winnen in Amsterdam.

De start is voor BV Hoofddorp, in het bijzonder voor Marcelle Noordanus. Met een driepunter opent ze de wedstrijd, waarna ze in de volgende aanvallen twee keer de rebound pakt en nog eens weet te scoren waardoor ze al op negen punten komt te staan. U.S. heeft Bloeme van der Zwan, een speelster die weet wat het is om Promotiedivisie te spelen. Ze gaat de ploeg voor in de strijd en zorgt ervoor dat de thuisploeg terugkomt in de wedstrijd. Ook via Lisa van der Water vindt U.S. aansluiting, en een drive na de steal van Kim Sowa zorgt voor 13-16 na het eerste kwart. Voornamelijk dankzij Noordanus en Britta Klomp heeft BV Hoofddorp de voorsprong te pakken, evenals via een jumper van Lisanne de Jong. Het is opnieuw U.S. dat de aanval weet te benutten. Sowa zet de ploeg op voorsprong, maar gelijk daarna slaat Hoofddorp toe met een driepunter van Kirsten van Poeteren: 18-22. Achtervolgingen over en weer gedurende de eerste helft, en daar blijft het na deze driepunter ook niet bij. Wederom komt U.S. terug via steals en de afronding onder de basket van Charlotte Knegt en dankzij opnieuw Van der Water. Samen met Van der Zwan komt er een groter verschil in het voordeel van U.S. op het bord te staan, maar dankzij Marcelle Noordanus wordt in de laatste seconde de ruststand geminimaliseerd tot 25-24.

Er staan bij rust heel wat scores achter de naam van Bloeme van der Zwan en Lisa van der Water. Het derde kwart wordt een signaal gegeven aan de bezoekers om er vandoor te gaan. Het duo Noordanus en Klomp wordt opnieuw met succes gevonden waardoor een 0-10 run wordt ingezet. Dezelfde speelsters moeten het bij U.S. doen, maar bij Hoofddorp gaan andere speelsters ook op staan. Bijvoorbeeld Babette Reinders die twee keer goed naar binnen snijdt en sterk afrondt. Ook wordt Cindy Jansen meerdere maken gevonden waardoor Hoofddorp het verschil vergroot en in het derde kwart de toon in de wedstrijd bepaalt. Er wordt goed verdedigd door Lotte Vader, Lotus Sedoc en Robyn van Dijkum, en Pien Hartman bepaalt met een jumper de eindstand van 45-59 op het bord. BV Hoofddorp klimt met deze overwinning op de derde plaats in de Promotiedivisie, en zal gedurende dit seizoen opnieuw moeten gaan groeien om de prestaties van vorig jaar voort te kunnen zetten.