Ook MBCA mannen onder 16 grijpt overwinning

Gepubliceerd op 10 november 2022 om 16:30

Na zondagmiddag mag MBCA onder 16 zichzelf medekoploper noemen met Zorg & Zekerheid Leiden en Uball Utrecht. Triple Threat uit Haarlem kwam naar Amstelveen, en de bezoekers kennen een moeizame start van het seizoen. Twee gewonnen wedstrijden brengen ze op de 10e plaats, en ook zondag kwam daar geen verandering in. Het werd nog even spannend in de slotfase, maar MBCA wist met 81-69 te winnen.

MBCA onder 16 wil de prestatie van afgelopen seizoen herhalen door opnieuw de Final Four te behalen. Het begin van het seizoen gaat ze in elk geval goed af, en ook het begin van deze wedstrijd. Jaydan Anike wordt gevonden en verzilvert met zijn snelheid de drive naar de basket. Hetzelfde doen Dominic Mack en Thijs van der Meer waardoor MBCA de voorsprong pakt. Triple Threat lijdt veel balverlies. Joa Chen en Damarae Simson doen iets terug namens de bezoekers, maar Van der Meer en Mack slaan wederom toe waardoor het na het eerste kwart 16-12 staat.

Triple Threat begint beter te verdedigen waardoor MBCA het lastiger gaat krijgen. Ook komen ze dichterbij dankzij de driepunter van Luuk de Boer. Op dat moment gaat het balverlies de bezoekers weer te parten spelen. Hieruit profiteert Etan Ndoh Mvondo middels een and-1 en een tweede poging vanuit de rebound. Endurance Aiyamenkhue krikt het verschil op naar acht punten, maar MBCA is nog niet van Triple Threat af. Finian Herod doet iets terug met een driepunter, een wapen waar Triple Threat veelal naar op zoek is. Ook via Jahzeel Stoc komen ze dichterbij, maar van korte duur. Guus Blom vindt met meerdere passes Dominic Mack en Daniel Oke die voor een voorsprong van 10 punten zorgen bij rust: 37-27.

Na rust gaat MBCA gelijk verder. Na de eerste pass weet Savik Reinten al te scoren, waarna Farrell Bankhuijsen hetzelfde doet. Het verschil loopt daardoor al op naar 16 punten, en Triple Threat is dus haastig op zoek naar een tegentreffer. Bij elke score die zij maken doet MBCA weer iets terug waardoor het verschil in tact blijft. Voornamelijk Anike is de sterkhouder bij de thuisploeg die daardoor met 56-42 aan de leiding gaat. Begin vierde kwart lijkt Triple Threat dichterbij te komen dankzij Simson en Kyle de Haas. Het verschil is weer binnen de 10 punten gekomen, en dat blijft het ook als beide teams snel wat terug doen. Een and-1 van Simson betekent dat de kansen nog aanwezig zijn voor Triple Threat, maar het is Dominic Mack die aan de andere kant een belangrijke driepunter erin gooit. Dichterbij dan zeven punten komen de bezoekers niet, en is de winst met 81-69 voor MBCA die daardoor medekoploper blijven in de onder 16 Eredivisie.