Winst voor het onder 16 vrouwenteam van MBCA

Gepubliceerd op 9 november 2022 om 16:00

Het was een fantastisch weekend voor basketbalorganisatie MBCA uit Amstelveen. Ruim 20 teams wisten afgelopen zaterdag en zondag te winnen. Zo wonnen de landskampioen dames onder 16 voor de vijfde keer dit seizoen. Tegen BC Apollo Amsterdam onder 16 kenden de dames geen gevaar en liepen na rust uit naar een 78-40 overwinning.

Vanaf het begin start MBCA goed tegen BC Apollo, een begin dat gelijk al een stempel op de wedstrijd zet. Isa Pigot dribbelt snel naar de basket en rondt de drive naar de basket af. Mede dat soort fantastische spelletjes maakt dat Pigot één van de kampioenen is van afgelopen seizoen. Ze gaan door met twee goede schoten van Kensia Roseval en diverse drives van twee andere kampioenen: Ilvy Fahner en Pien Vogelaar. Apollo levert de ene na de andere bal in, en scoren in het eerste kwart slechts twee punten. Dat verandert wanneer Anna den Hollander opent met een driepunter, maar bij MBCA is het Hannah Mannaerts die opstaat. Met zeven punten oprij vergroot ze de voorsprong, samen met een jumper van Annabel Vooijs en Wynona Tjien fooh. Apollo komt beter tot scoren in het tweede kwart, getuige de drive van Alexia Siljade. Een score van Daantje de Heus brengt ze dichterbij als MBCA moeilijker tot scoren komt. Het zijn meerdere spelers die later een impuls krijgen bij MBCA. Jill Pinnock scoort twee drives oprij, waarna Liv Brouwer ook op een fraaie manier naar binnen snijdt en scoort. Het antwoordt is vlak voor rust bij Ivy Panka die met zes punten oprij zorgt voor een 30-20 voorsprong bij rust. De laatste aanval betrof een mooie opzet. Vanuit de rebound wordt een prachtige assist gegeven aan Panka die sterk afrondt.

Verdedigend houdt MBCA Apollo een lange tijd van scoren af. Dit geeft ze de gelegenheid om verder uit te lopen, en dat doen ze letterlijk als collectief. Panka en Pigot scoren op mooie wijze, evenals Keslin Visser. Een andere kracht namens MBCA doet mee: Ilvy Fahner. Onder het bord pakt ze veel rebounds en rondt ook tweede pogingen af. Pien Vogelaar is bezig aan een imposant seizoen. In aanvallend en verdedigend opzicht neemt ze haar verantwoordelijkheid, en daaraan is te zien waarom ze een kampioen is geworden afgelopen jaar. Of het nu rebounden, scoren of verdedigen is; ze zorgt voor de belangrijke elementen die belangrijk zijn om te kunnen winnen. Annabel Vooijs komt in de tweede helft steeds sterker in de wedstrijd. Haar schoten treffen doel, met name de driepunter is een wapen die ze vaak genoeg kan inzetten. De spelers van de bank van MBCA zijn goed op schot wat de driepunters betreft. Keslin Visser schiet ook raak, net als Jill Pinnock dat ook laat zien. Strooiend met passjes loopt MBCA uit ten opzichte van Apollo. De bezoekers hebben geen antwoord op het sterke aanvalsspel van MBCA dat de voorsprong steeds verder vergroot. Er wordt veel balverlies geleden waaruit MBCA scoort en op een mooie manier afstevent op een fraaie overwinning. Met 78-40 komt een ruime overwinning tot stand en hierdoor blijft MBCA zicht houden op de top vier in de Tweede Divisie.