Eerste overwinning voor de dames van The Challengers

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 16:00

Dit seizoen was Challengers uit Hoofddorp vaak dichtbij een overwinning. Zaterdagavond tegen Landslake Lions dames 3 kwam het dan echt tot stand. In de eerste helft breidde de thuisploeg de voorsprong uit, welke voldoende was voor een 68-56 overwinning.

Aan het begin van de wedstrijd sprint Lisanne van Leeuwen naar de ring om een and-1 te verzilveren, een fraaie score + een bonus vrije worp. Datzelfde doet Ehlaha Wali ook, maar de bezoekers antwoorden gelijk terug met een driepunter van Nadine Tilon: 5-5. Bij deze stand is Challengers voornamelijk sterk in de verdediging. Ze weten de Lions van scoren af te houden, en doet dat zelf wel via Demi Brandt en Manouk Slaa. Het is Demi Brandt die veel passes geeft naar de scorende medespeelsters, zoals in dit geval Mireille van Duuren. Voornamelijk dankzij Van Leeuwen weet Challengers al uit te lopen naar een groter verschil. Het verschil wordt steeds groter. Slaa is meerdere keren sterk inside, en ook Ria Berkhout-de Wit laat zien dat ze nog altijd een geweldige kracht voor haar ploeg is zoals ze dat vroeger ook al liet zien. Ondanks de sterke aanval doen de Lions nog wat terug via een drive van Marjolein Dekker, maar brengt Challengers Demi Brandt in stelling. Ze rebound, geeft de nodige assists en is in het tweede kwart goed voor een geweldige scorespurt. Allereerst wordt een drive naar de basket gevolgd door een and-1 voor haar. Even later komt ze weer sterk door met een and-1 die Challengers al op 39-20 zet. Met name Brandt en Van Leeuwen zorgen voor aanvallende impulsen, ook mogelijk gemaakt door het goede rebounden van Kelsey Buijs, Laura Voskamp en Anouk van den Boogaard. Challengers gaat zodoende uitlopen naar een groot verschil bij rust: 47-25.

We zijn een scherper Landslake Lions de kleedkamer uit komen. Er wordt veelal gezocht naar Quinty Kuijper, en zij gaat de ploeg voor in de strijd om iets terug te doen. De ene na de andere drive en jumper van haar treft doel waardoor ze steeds dichterbij komen, helemaal ook omdat Challengers niet meer zo makkelijke scoren. Toch blijven ze overeind via Van Leeuwen. Het drietal Van Leeuwen, Brandt en Slaa zijn het scorende trio van deze wedstrijd waardoor Challengers niet meer in gevaar komt. Een verschil is al bij rust gemaakt, en wordt voornamelijk verkleind door de goede inbrengt van Quinty Kuijper. Ook Marjolein Dekker laat zien nog altijd sterk te kunnen spelen. Een verkleining van het verschil zorgt echter niet voor een ommekeer in de wedstrijd. Challengers pakt haar eerste overwinning door met 68-56 te winnen, en kunnen doorstevenen naar een beter verloop van dit seizoen.