BV Hoofddorp onder 16 2 vermijdt spannende slotfase middels sterke tussensprint

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 16:00

Tot in de laatste minuten leek het erop dat de eindstand een klein verschil zou bedragen. Zoiets zou je uiteraard verwachten van de nummers 1 en 2. De dames van BV Hoofddorp onder 16 2 won tot dusver alle wedstrijden, maar leek veel moeite te hebben met BC Flying Oost. Dankzij een geweldige run van Rozy Bangu, 12 punten in het vierde kwart, wist de thuisploeg toch nog ruim te winnen met 53-39.

Aanvallend gaat het in de eerste minuten in hoog tempo. Hoog tempo kan je verwachten bij een speelster als Rozy Bangu. Ook nu sprint ze razend snel naar de overkant voor twee punten namens de thuisploeg. Flying Oost antwoordt snel terug via Evi Taminiau en Ine Meijen. Ze hebben een speelster die het spel op de juiste manier bedient: Yasmine el Mesri. Haar inbreng zorgt dan ook voor een sterk begin namens de bezoekers. BV Hoofddorp gaat ook door. Na de time-out van coach Maria Breur wordt Diora Sas meerdere keren onder de basket gevonden. Met haar kracht is ze vaak niet af te stoppen, en ook nu niet. Ze bezorgt BV Hoofddorp weer de voorsprong, ook als Iris Janssens de drive naar de basket verzilvert. Terug van een blessure is Romy Wesselius. De intens gedreven forward is een belangrijke kracht namens de thuisploeg, maar heeft in het vorige duel haar enkelband verrekt. Toch komt ze zo nu en dan in actie, en weet met een pass Jacqueline Zurhaar te bereiken. De voorsprong wisselt, maar minder gauw aangezien er een lange tijd niet wordt gescoord. Er worden veel inleggers bij Flying Oost gemist, en BV Hoofddorp lijdt veel balverlies. Elisha Ubu en Rozy Bangu zijn zo snel dat er middels snelle drives weer wat punten bij de thuisploeg verschijnen. Op dat moment doen de bezoekers eveneens wat terug. Dolores van der Geest gaat omhoog en minimaliseert het verschil bij rust: 21-19.

Het is diezelfde Van der Geest die samen met El Mesri de voorsprong weer aan Flying Oost geeft. Lang zal dat niet duren, want Jinte Vermaat heeft alweer toegeslagen aan de zijde van BV Hoofddorp, en Romy Wesselius scoort een belangrijke treffer die weer voor een voorsprong zorgt. Op dat moment breekt er een belangrijke periode aan voor Diora Sas. In de verdediging maakt ze het bezoekers lastig, en onder het bord is ze trefzekerder waardoor de thuisploeg een gat lijkt te slaan: 33-25. Toch willen ze de 10 punten nog niet aantikken. Veel balverlies betekent kansen voor Flying Oost om weer dichterbij te komen. Dat lukt via opnieuw Van der Geest aan het einde van het derde kwart: 35-31. Flying Oost kan dichterbij komen in de laatste 10 minuten, maar er worden veel inleggers gemist. Na de scorespurt van Diora Sas, acht punten oprij, gaat BV Hoofddorp opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Deze wordt gevonden bij Rozy Bangu, en op wat voor een manier. De ene na de andere jumper is raak, en op een heel belangrijk moment. Van zes punten wordt het verschil opgetild naar 16 punten als Bangu 12 punten oprij maakt. De ene treffer is nog mooier dan de andere, en deze tussensprint is voldoende voor BV Hoofddorp om ongeslagen te blijven en te winnen met 53-39 van BC Flying Oost.