MBCA onder 12 als collectief naar ruime overwinning tegen Harlemlakers

Gepubliceerd op 5 november 2022 om 19:00

De eerste vier wedstrijden wist het onder 12 team van MBCA tot dusver allemaal te winnen. Ook tegen Harlemlakers kende de thuisploeg geen problemen. Als collectief droegen alle spelers bij aan een ruimschootse overwinning. Iedereen wist elkaar te vinden, zowel aanvallend als verdedigend, wat leidde tot een 59-19 overwinning.

In de eerste periode is MBCA al bezig met het neerzetten van een verdediging waar Harlemlakers moeite mee heeft. Ze komen makkelijk bij de rebounds, en via meerdere passes wordt Jacob Scott onder het bord gevonden voor twee punten. Met dit eerste punt is MBCA zo ver om verder uit te lopen met aanvallende en verdedigende eigenschappen. Meerdere steals worden gepakt, en Hanna Groeneveld vindt met meerdere passes Esmer Kiraz en Ozan Yilmazok. Het zouden niet de enige assists zijn van Groeneveld, die bezig is aan een goed seizoen. In de volgende periode is het Jordan van Kanten die bezig is aan een sterk vervolg. Het pakt veel rebounds en stopt zijn tegenstander goed af. Verder zorgt hij voor ruimte voor zijn teamgenoten waaruit mooie afrondingen komen. Hij en Davide Offenberg zorgen voor een voorsprong van 18-0. Vlak voor rust doet Harlemlakers nog wat terug, maar Jacob Scott zorgt met drie punten voor een 21-4 voorsprong.

Het wordt in de tweede helft nog eventjes spannend wanneer Harlemlakers opnieuw scoort, maar dat is van korte duur. De voorsprong wordt weer uitgebreid dankzij Danilo Bucher, Ozan Yilmazok en Jordan van Kanten. Als geheel zorgt het team voor een vijfde overwinning die eraan gaat komen. Rond de laatste periode is er ook een goede tussensprint weggelegd voor Hanna Groeneveld die van binnen meerdere punten verzilvert. Zij neemt samen met Ybo Neyndorff het voortouw, en ook Van Kanten is weer sterk in de rebounds en het scorende werk. Hij zou uiteindelijk op 12 punten eindigen, en daarmee komt de overwinning van MBCA op ruimschootse manier tot stand tegen Harlemlakers. Ze winnen met 59-19 en blijven daarmee samen met BV Noordkop de ongeslagen koploper.

Reactie plaatsen

Reacties

Ray Bucher
2 jaar geleden

Leuk! Mooi team

Raymian Bucher
2 jaar geleden

Leuk