Fleur de Leeuwe brengt eerste single uit: I Already Am

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 08:30

Afgelopen jaar publiceerden we een artikel over Fleur de Leeuwe. Hierin vertelde ze wat ze heeft gedaan om haar passie na te leven. Dat krijgt nog extra veel glans. Op maandag 14 maart 2022 gaat deze 30-jarige haar eerste single uitbrengen onder de naam Fleur Lion. Haar single heet I Already Am!

Enorme ontwikkeld gedurende de coronaperiode

Voor bijna iedereen was de coronapandemie een immens moeilijk tijdperk. Fleur Lion gebruikte deze periode voor haar ontwikkeling als zangeres, en met succes. “De hele coronaperiode heeft op mij niet een hele negatieve impact gehad,” vertelt Fleur. “Ik heb het in het begin ervaren als dat de druk van buitenaf afnam. De hele wereld ging op slot, en ik wilde meer te weten komen over wie ik zelf ben. Ik ben toen in aanraking gekomen met hobby’s als muziek en schilderen. Ook heb ik heel veel boeken gelezen, en dat doe ik nog steeds. Aangezien ik nergens heen kon in die periode wilde ik meer gebruik maken om mijzelf meer te ontdekken. Ik heb onderzoek gedaan naar hoe de muziekwereld in elkaar zit en hoe ik muziek kan produceren. Steeds heb ik nagedacht over wat ik wil, en daardoor zijn er ook aantal dingen (deels) gelukt. Positief denken heeft mij in ieder geval geholpen.”

Over vijf dagen is het zover. Fleur kan niet wachten tot het moment er komt. “Mijn single stond al een tijdje op de planning om uit te laten komen. Ik was lang onzeker over hoe ik zoiets zou kunnen aanpakken. Drie jaar geleden heb ik een plan gemaakt over hoe ik het wilde uitbrengen, inclusief videoclip. Helaas kwam ik later in een depressie terecht. Dat was een nare, gelukkig korte, tijd. Na die periode heb ik veel in het leven in een ander perspectief bekeken: ook ik mag gelukkig zijn! De focus lag op zelfontwikkeling, en kwam ik in contact met mensen die mij wilden helpen met het uitbrengen van mijn single. Met deze hulp had ik voldoende tools om te zeggen dat ik 14 maart 2022 mijn single wilde uitbrengen, over vijf dagen dus!”

Het uitbrengen van een eigen single: wat vergt het?

Het uitbrengen van iets van jezelf is altijd een spannend gebeuren. Het is iets waarbij je je kwetsbaar opstelt. “Ik heb veel research gedaan over welk platform ik zou kunnen benaderen, of hoe ik een profiel zou kunnen aanmaken op Spotify. Jezelf positioneren en content bedenken is natuurlijk ook een belangrijk gegeven waar je mee te maken krijgt. Er komt veel werk bij kijken, en doe het ook volledig alleen. In dat opzicht zie ik alles als een leerproces, iets wat helemaal niet erg is. Het vergt veel tijd en energie, en als je iets heel graag wilt dan doe je dat! Minder leuke dingen horen daar ook bij, maar als je bedenkt dat je op 14 maart een single uitbrengt dan is dat een enorm mooie gedachte. Hierdoor bleef ik positief denken. Later kan ik vertellen over wat ik zoal in dat proces geleerd heb.

Het is iets heel persoonlijks, en iets kwetsbaars. Ik sta 100% achter mijn product, een product wat heel bijzonder is! Het is iets wat ik heel graag wil delen met de wereld, met volle trots!”

Het verhaal achter I Already Am

Achter haar single schuilt een enorm verhaal. Fleur gaat in op waar I Already Am over gaat. “I Already Am gaat over dat ik als zangeres constant werd afgewezen. Dat begon vanaf mijn muziekopleiding na mijn middelbare school. Ik hoopte als zangeres te kunnen doorbreken. Destijds was ik 17 jaar, enorm naïef en had nog geen idee van hoe de muziekwereld in elkaar zat. Het was niet zo’n leuke tijd. Ik kreeg steeds te horen dat ik niet goed genoeg ben of vals zing. Ik had niet veel vrienden in die tijd, en voelde mij best eenzaam. Nooit werd ik gevraagd om te spelen in een band. Ik werd er heel onzeker door, en later werd er ook gezegd dat ik het nooit zou maken als artiest. Natuurlijk is het goed om realistisch te zijn, iets wat niet makkelijk is. Het was zodanig negatief, maar ik heb mijn opleiding wel afgemaakt.

De drive om I Already Am te schrijven heeft te maken met dat ik meedeed aan Idols 5. Nadat ik mij ervoor had aangemeld dacht ik dat dit mijn kans kon zijn. Ik moest een voorauditie doen voor de jury, en zij bepaalden dan of je op televisie de echte auditie mocht doen voor onder andere Jamai en Eva Simons. Tijdens de voorauditie zeiden ze dat ze mij goed vonden zingen, alleen als ze mij zouden doorlaten dat de echte jury mij niet zouden doorlaten. Dat vond ik een vreemde opmerking. Het kwam er voor mij op neer dat ik niet in het TV-format paste. Ik weet dat ik toen met opgeheven hoofd naar huis ging, maar dat ik diep van binnen toch weer baalde; over dat ik weer werd afgewezen. Dat gaf wel een signaal dat ik mijzelf niet hoefde te bewijzen aan anderen. Ik weet zelf wat ik kan en wat mijn talent is. Ondanks al deze afwijzingen weet ik wat ik waard ben en wat ik kan. Daar kom ik nu een stuk verder mee.”

Puur, dapper en sterk

In Fleur haar zangkwaliteit zitten zoveel mooie eigenschappen. Deze drie eigenschappen verhouden zich in haar single en in haar mooie stemgeluid: puur, dapper en sterk. “Ik heb een stemgeluid wat makkelijk te onderscheiden is. Dat maakt het zo puur. Ik zing wat ik voel, en daar ben ik eerlijk over. Ik schrijf uit gevoel en wat ik heb ervaren. Het is dapper dat ik ondanks de tegenslagen ook doorzet en van mijn pijn leer. Dat maakt mij ook sterk, dat ik mij vastbijt in wat ik wil bereiken. Deze drie componenten zitten in mij als artiest, en in I Already Am.”

“Je bent al een mooi mens, en iedereen is licht en liefde”

Fleur wil met haar nummer inspireren. Qua tekst is dat sowieso geen vraag of het wat met mensen zal doen. “Ik hoop dat mensen zich door mijn muziek lichter en begrepen voelen. Het nummer slaat weliswaar op mijn verhaal, maar wellicht wil iemand anders ook wat bereiken. Hij of zij hoeven zich niet voor anderen te bewijzen, maar voornamelijk zelf bevestigen dat ze ook een bijzondere gave hebben ook al zijn er minder leuke tijden geweest. Je bent al een mooi mens, en iedereen is licht en liefde. Je bent niet je pijn, je angst of je verleden. Zoiets hoeft je niet te definiëren in wie je bent. Daarom hoop ik dat mensen in dat opzicht wat aan mijn nummer hebben.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.