Fleur de Leeuwe bewijst dat de kracht van haar passie alles overwint

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 10:30

Fleur de Leeuwe is ZZP’er en speelt al bijna twee jaar in het kindertheater. Daarnaast is ze actrice geweest bij de Amsterdam Dungeon en is ze zangeres. De 29-jarige Fleur kende een tijdje een moeilijke periode, waarin veel onzeker was. Echter, door te blijven geloven in haar kracht, en in haar passie, is het haar gelukt om inmiddels te doen wat ze altijd had willen doen. Fleur zal nader toelichten hoe deze periode voor haar was, en wat haar zoal (nog steeds) sterker maakt!

Een droom met een moeilijke periode

Fleur wist al snel wat ze wilde doen. Met haar talent kon ze zeker ver komen. “Vroeger heb ik altijd plezier ervaren met toneel en muziek. Op mijn achtste ging ik op pianoles, en op school deed ik veel met toneel. Dat maakte dat ik het steeds leuker begon te vinden. Op mijn 14e ging ik meedoen aan een auditie bij de jeugdtheaterschool. Toen woonde ik in Leeuwarden. Het was een serieuze ‘mini-opleiding’, dus dit was de kans om mijzelf te ontwikkelen. Ik werd aangenomen, en ik dacht dat dit een opstapje was naar meer. De groep waar ik in zat, was ongeveer 18 jaar. Ik was de jongste, en hierdoor merkte ik dat er een kloof was tussen mij en de groep. Ik kon niet makkelijk meekomen in de groep en waar zij zoal over praatte. Ik voelde mij ook vaak buitengesloten, wat mij dusdanig onzeker en ongelukkig maakte dat ik ermee stopte. Op dat moment wilde ik er niks meer mee te maken hebben. Ik heb mij volledig gefocust op muziek en zingen. Daardoor kwam de muziekopleiding ter sprake en daarna volgde ik de studie muziektherapie. Helaas kwam ik in een depressie terecht, en stopte deze opleidingen ook. Wat ik op dat moment wilde was een gelukkig leven leiden, en niet toekijken hoe anderen dat wel voor elkaar konden krijgen. Door in therapie te gaan kon ik de volgende stappen zetten. De Amsterdam Dungeon kwam op mijn pad. Na auditie gedaan te hebben werd ik aangenomen, en toen begon ik ook theater weer leuk te vinden. Het was weer helemaal positief, en vergat ik de ervaring die ik als puber van 14 had.”

“Door de depressie te ‘omarmen’ gaan veel dingen je beter af”

Het was niet niks om die vervelende tijd met een depressie door te komen. Fleur ondervond op een gegeven moment wat nodig was om jezelf weer in goede banen te leiden. “Langzaamaan heb ik geprobeerd om tussen de mensen te komen,” vertelt Fleur. “Ik deed een tijdje vrijwilligerswerk om mijzelf weer te mengen in de maatschappij, wat echt wel een stap is geweest. Beetje bij beetje was het een opstapje naar meer. Natuurlijk houd je een deel van de depressie, maar de drang om weer goed te kunnen functioneren en gelukkig te zijn geeft uiteindelijk wel de doorslag. Door te beschikken over de wilskracht om weer meer aan te kunnen, dan ben je echt op een goede weg naar genezing en erkenning. Dat is heel lastig, en je bent geneigd om te vluchten in een veilige hoek. Echter, door de depressie te ‘omarmen’ gaan veel dingen je beter af. Nu zie ik veel dingen in een mooi en positief perspectief.

Veel zelfreflectie en praten heeft geholpen. Ook de verwachtingen van de maatschappij heb ik losgelaten. Dat is heel moeilijk, want in deze tijd merk ik dat veel mensen (zeker bij de millennials) het lastig vinden hun plek te vinden en een weg te creëren ván iets náár iets. Dingen of personen loslaten is ook een mogelijkheid om te volgen, en wellicht niet te voorkomen. Energie krijgen betekent ook dingen opofferen, hoe moeilijk dat ook is.”

Back in action na een mooie comeback

Door te vertrouwen op haar kennen en kunnen heeft Fleur de weg teruggevonden door te doen wat ze al een tijdje heel leuk vind. Inmiddels speelt ze in een kindertheater, en daar boffen de kinderen enorm met een fantastische performster als Fleur! “Eerst heb ik lang gewerkt in de Amsterdam Dungeon,” vertelt Fleur. “Het is een andere manier van werken in het  theater. Later wilde ik mijzelf verder ontwikkelen, en kwam ik in mijn contact met mijn werkgever. Ik mocht komen werken in een hele andere omgeving en bij een vrolijke, spontane en leuke bedoening. Werken in het kindertheater is echt fantastisch! Door meer te spelen en meer uit te voeren ben ik steeds meer ervaren geworden. Natuurlijk sta ik open voor andere producties, zoals het oudere publiek of in film. Ik sluit in dat opzicht niets uit.”

Fantastisch hoe Fleur haar plek heeft gevonden. De kinderen boffen enorm!

Radio maken als vrijwilligster

Fleur acteert niet alleen, ze presenteert ook. Via-via kwam ze in aanraking met deze nieuwe ervaring. “Zoals ik al eerder zei deed ik vrijwilligerswerk. Ik kwam terecht bij Ziekenhuis Amstelland, waar ze een ziekenhuis omroep hadden voor muziek. Dat maakte mij al een heel stuk vrolijker, en daar kon ik mijn eigen muziekprogramma maken. De patiënten konden hun verzoeknummers indienen, wat ook werd aangekondigd. Naast dat ik met mijn passie bezig was, vond ik het ook belangrijk om met liefdadigheidsacties bezig te zien. Tijdens corona stopte het radio maken, wat ik ontzettend jammer vond. Ik had een lijst klaarliggen met Disney-liedjes. Net toen ik dat af had, gingen we in lockdown. Echter, als we weer open gaan dan ga ik deze ideeën (thema’s) zeker weer oppakken!”

Hiernaast is Fleur hard op weg om door te breken als zangeres. Onder haar artiestennaam F LION bespreekt ze veel over haar verleden en hoopt ze het taboe van depressie te doorbreken. Voor updates en andere mooie nieuwtjes bezoek haar Instagram:
https://www.instagram.com/f_lion_music/

Fleur is een prachtig voorbeeld van hoe je van een moeilijke periode iets voor elkaar kan krijgen! Haar plannen om meer te bereiken en om door te breken als F Lion gaan haar allemaal zeer goed af! © Meriam Maria

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.