The Lions uit Zandvoort wint als collectief van BV Lisse

Gepubliceerd op 29 april 2022 om 16:30

Iedereen die in actie kwam namens The Lions heeft bijdragen aan een prachtig resultaat tegen BV Lisse. Zowel aanvallend als verdedigend werd door de thuisploeg uit Zandvoort gedomineerd waardoor er 70-25 op het bord stond na 40 minuten spelen.

Na de eerste score van Fleur Uiterwijk namens de bezoekers is het aan The Lions, spelend zonder Wendy Bluijs, Hedwig Gansner, Debbie Bakkenhoven en Miranda Kossen, om sterk te vervolgen. Liza Koper is zeer snel, trefzeker en enorm fanatiek. Deze elementen winnen het via de drives naar de basket, en ook in de verdediging. Koper scoort gelijk haar eerste acht punten, geeft de beslissende passes, reboundt en stelt Marlie Kinneging in scorende positie die 12-2 maakt. Bij BV Lisse kan Uiterwijk er wat tegenover doen met zes punten oprij, maar de thuisploeg gaat door via Koper en Amber van Duijn. Daarna krijgt The Lions het moeilijk. Lisse heeft de verdediging goed op orde, waarin Josseline Zeldenrust en Alicia van den Burg veel steals en rebounds pakken. De bezoekers komen ook goed door met een driepunter van Stephanie van der Meer die laat zien dat je haar niet moet vrij laten. Op dat moment schakelt Koper weer een tandje bij waarin ze vlug naar de overkant sprint. Samen met Danique Vermeulen, Yuen Yee Lo, Fleur Faber en Van Duijn maakt ze het verschil bij rust: 28-11.

Na rust neemt Danique Driehuizen de scorende positie van Koper over. Ze speelt zichzelf goed vrij, pakt de steals in de verdediging, en is in de afronding goed voor diverse drives naar de basket. Acht punten oprij weet ze te verzilveren waardoor het verschil wordt gemaakt. Na een tussensprint die Driehuizen mogelijk maakte is het aan Nora van Donselaar om van afstand trefzeker te zijn. Een driepunter vergroot het verschil. Een fantastisch collectief maakt een geweldige overwinning mogelijk. Koper is met haar fanatisme een geweldenaar om naar te kijken, Van Donselaar is een fantastische schutter die na rust schot na schot verzilvert en Amber van Duijn blockt in het laatste kwart maar liefst vijf schoten. Op dat moment besluit coach Ingrid de Boer om het veld te betreden, en op wat voor manier. Een recht pass van haar door het midden bereikt Van Duijn, en daarna schiet ze met succes een driepunter raak. Deze elementen zorgen voor een mooie overwinning van The Lions op BV Lisse met 70-25, en daardoor blijft een tweede plek in de 3e Klasse competitie behouden.