Harlemlakers dames stoomt na rust naar een overwinning

Gepubliceerd op 27 maart 2022 om 10:00

De bezoekers, The Lions uit Zandvoort, bleven lange tijd in het spoor van Harlemlakers. Ze stonden lang in de eerste helft op voorsprong. Na rust ging Harlemlakers er vandoor, mede dankzij een aantal mooie jumpers van Leah Delikat en Floor Janssen. De thuisploeg won uiteindelijk met 55-34.

The Lions beginnen met het balbezit waarbij Hedwig Gansner gelijk een schot vanaf de vrije worp lijn verzilvert. Samen met Wendy Bluijs gaat ze de ploeg voor in de strijd. Bij Harlemlakers begint Stella Neering sterk aan de wedstrijd met de eerste zes punten oprij. The Lions verdedigen goed, zo goed dat Leah Delikat moeilijk tot een schot komt, net als Iza Nieuwenhuizen. De voorsprong wisselt voortdurende in de eerste helft. The Lions hebben in Bluijs een goede rebounder en iemand die meerdere kansen goed afrondt. De bezoekers pakken hierdoor een voorsprong van 12-13. Het verloop wordt veelal bepaald door scores van Neerings en aan de andere kant Gansner. Delikat krijgt ruimte voor het schot en verzilvert deze: 22-20 voor Harlemlakers bij rust.

Harlemlakers komt aanvallend beter in de wedstrijd. Voornamelijk Floor Janssen en Delikat zijn trefzeker. Ze krijgen meerdere kansen om te schieten en meerdere keren is het raak op de manier waarop zij dat kunnen. Na een sterke score-impuls van Harlemlakers komen The Lions nog terug. Bluijs gaat verder met rebounden en scoort op een fraaie manier. Ook is het Liza Koper die achter elke bal aan duikt en fanatiek verdedigt. Dat loont tot een mooie fastbreak van haar waardoor het verschil weer kleiner wordt: 35-30. Op dat moment gaan er meerdere spelers meedoen met het scorende werk dan enkel Janssen of Delikat. Levien Kuiper verzilvert een aantal mooie jumpers, net als Nieuwenhuizen. Zij gaan het verschil maken, in een wedstrijd waarin The Lions driekwart lang in de wedstrijd bleven. Een eindstand van 55-34 is het gevolg van een goed offensief van meerdere speelsters van Harlemlakers die weten te winnen van de nummer vier in de competitie.