Hoppers onder 18 gestaag naar overwinning

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 15:30

Een 15 punten overwinning van de onder 18 mannen van de Hoppers op Blue Stars geeft een wat vertekend beeld. Eenvoudig ging het de thuisploeg uit Hoorn zeker niet af. Blue Stars was grotendeels van de wedstrijd beweeglijker en behendiger, en stond driekwart van de wedstrijd voor. Hun manco was echter dat ze met vijf man speelden, en bij het wegvallen van een speler met vijf fouten werd het moeilijk zo niet onmogelijk om heelhuids Hoorn te verlaten. In het laatste kwart maakte Hoppers gebruik van het feit dat zij één speler meer hadden, en won uiteindelijk met 68-53 van Blue Stars. Foto: Samantha Keuning

In het begin van de wedstrijd is gelijk te zien dat Hoppers moeite heeft met de verdediging van de bezoekers uit Diemen. Thomas Otten en Miran Elezović zorgen voor de eerste scores namens de thuisploeg, maar al gauw neemt Blue Stars het over. Hun snel spel pakt succesvol uit. Jascha Lemmens zorgt met een mooie drive naar de basket voor een teken van een grote reeks scores aan de kant van Blue Stars. Hoppers krijgt de bal er absoluut niet meer in, en Blue Stars gaat er aan de andere kant vandoor. Hun passes vinden steeds de juiste man inside, waaronder Jasper Dieker en Tjenno Albers. Als ook Bo Koehein en Jur Nass tot scoren komen staat Blue Stars zowaar met 4-17 voor. Hoppers moet iets terug doen om in de wedstrijd te blijven, en na een lange tijd is het Jur Keuning die onder het bord wel trefzeker is. Het sterke aanvalsspel van Blue Stars zorgt voor een 8-19 voorsprong voor de bezoekers. Ook in het tweede kwart blijft Blue Stars beter aanvallen en maken ze het Hoppers lastig in de verdediging. Lemmens is tot twee keer toe goed voor een drive naar de basket, en zo staat Blue Stars op een veilige 14-25 voorsprong. Verder laat Hoppers het niet komen. De verdediging wordt aangescherpt en in die periode is het met name Vincent Otten die geregeld naar de basket snijdt en fraai afrondt. Ook van afstand is Vincent Otten trefzeker waardoor het verschil weer kleiner wordt. Het feit dat er nog altijd veel ballen onder het bord gemist worden zorgt ervoor dat Blue Stars bij rust met 23-27 aan de leiding gaat.

Blue Stars is niet van plan Hoppers gemakkelijk langszij te laten komen vanwege een run die ze van de thuisploeg tegen kregen voor rust. Onder het bord is het Dieker die het verschil weer vergroot in het voordeel van de Diemenaren. Bij de Hoppers blijven ze aanvallend moeite hebben met de afronding, maar onder meer Jay de Vries, Ilias Elkhayami en Sam Rook weten steeds beter naar de ring te komen. Op dat moment ontstaat er een cruciale fase. Jasper Dieker krijgt zijn vijfde persoonlijke fout. Naast het feit dat hij een belangrijke aandeel had in de voorsprong voor Blue Stars (14 punten) heeft Blue Stars nu vier man over om mee te spelen, ziet ook coach Michael Madanly. Voorlopig wil Blue Stars er nog niet aan. Hoppers komt terug tot 40-43, maar Tjenno Albers zorgt met een driepunter voor een grotere voorsprong. Gelijk na de driepunter van Albers antwoordt Tijn Westers met een driepunter terug, maar voorlopig wordt er nog geen gebruik gemaakt van de meerderheid op het veld. Jascha Lemmens en Jur Nass verzilveren op een mooie manier hun mogelijkheden die Blue Stars op een 43-50 voorsprong zet na het derde kwart. Coach Frank Schuurman hamert erop dat zijn ploeg in de meerderheid is, en wil daar resultaat van zien. Onder het bord wordt Jur Keuning opgezocht. Hij krijgt het gaandeweg de wedstrijd steeds gemakkelijker, en met een aantal scores oprij zorgt hij voor aansluiting in de wedstrijd. Ook is een belangrijke positie weggelegd voor Jay de Vries die via meerdere drives Hoppers op een voorsprong zet. Spelen met vier man gaat Blue Stars de das om doen. Er worden meerdere breaks afgerond bij de Hoppers en verdedigend houden ze de basket zo goed als dicht. Blue Stars bood goed partij, liet zien dat zij niet zomaar het veld uit te slaan zijn, maar het aantal persoonlijke fouten pakte minder gunstig uit. Hoppers loopt dankzij meerdere acties van Jur Keuning uit tot 68-53 en zijn daarmee gedeeld koploper met BC Apollo Amsterdam.