MBCA mannen onder 14 boekt ruime winst op BS Leiden

Gepubliceerd op 3 februari 2022 om 08:30

Na meer dan twee maanden kwamen MBCA Amstelveen en BS Leiden weer in actie. Thuisploeg MBCA is gedeeld koploper in de onder 14 Eredivisie, samen met BC Apollo Amsterdam. De thuisploeg nam dan ook vanaf het begin van de wedstrijd de leiding en wist vrij eenvoudig van Leiden te winnen met 94-54.

MBCA begint sterk aan de wedstrijd, in het bijzonder de jarige Guus Blom. Op de dag dat hij zijn 14e verjaardag viert weet hij een sterke wedstrijd neer te zetten. Met een driepunter zorgt hij voor een 14-6 voorsprong, waarvan al zeven punten voor hem. De verdediging van de thuisploeg staat als een huis waardoor Leiden geen makkelijke schoten krijgt en moeilijk tot rebounden komt. Ze doen nog wel wat terug via Daniel Wubs en Kunmi Guobadia, maar MBCA staat dan al met 26-16 voor.

Ook in de volgende 10 minuten is MBCA trefzeker van afstand, getuige de driepunters van Etan Mvondo en Guus Blom: 34-18. Leiden komt er niet aan te pas in het tweede kwart, helemaal niet vanwege het feit dat er 11 vrije worpen worden gemist. Een sterke periode breekt aan voor Etan Mvondo die drives na drives weet te verzilveren. Mede door dat soort acties gaat MBCA met een hele grote voorsprong de rust in: 50-22.

De wedstrijd is allang gespeeld, en op dat soort momenten wil het bij beide ploegen niet altijd even stabiel lopen. MBCA begint meer makkelijke baskets te missen, maar scoort frequenter. Helemaal doordat Guus Blom enorm op stoom begint te raken. Drie driepunters verzilvert hij, en ook dichtbij de basket is hij enorm trefzeker. Dat zouden dus 21 punten worden voor de jarige job. Ook is een sterke tussensprint te bekennen bij Etan Mvondo en Justin Ladin. MBCA speelt als collectief sterker en wint met een overduidelijk verschil van 94-54 waardoor zij medekoploper blijven in de onder 14 Eredivisie.