Mooie overwinning van Rider Broncs New Jersey na spannend slot

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 17:00

Na vier wedstrijden kwamen de Rider Broncs afgelopen week in actie tegen NJIT. Zou het Broncs lukken om hun eerste overwinning te behalen?

Rider Broncs VS NJIT

Het balbezit is aan het begin van de wedstrijd voor Rider Broncs. Ze staan voor een lastige taak: spelen tegen middenmoot NJIT die al vier keer wisten te winnen. NJIT begint dan ook goed aan de wedstrijd dankzij een jumper van Kenna Squier en een driepunter van Ellyn Stoll. Zo staan ze al met 8-2 voor. Thuisploeg Rider Broncs laat het niet verder komen. Het antwoord komt via Raphaela Toissaint en Jessika Schiffer die eveneens een driepunter erin gooit. Bij de Broncs gaat vervolgens Lenaejha Evans de ploeg voor in de strijd. Dankzij een lay-up, een and-1 en opnieuw een oversteek naar de basket staat de thuisploeg al met 10-16 voor. NJIT komt in het begin van het tweede kwart beter tot aanvallen. Lyzi Litwinko is meerdere keren goed voor de aansluiting tussen beide ploegen. Bij de Broncs komt Sofie Bruintjes het veld op, en haar verdediging zorgt ervoor dat NJIT niet dichterbij komt. Met een block en meerdere rebounds kan ze de thuisploeg helpen naar een grotere voorsprong. Dat gebeurt wanneer Evans opnieuw belangrijk is voor de Broncs. Zij zorgt voor een 22-28 stand bij rust.

Het begin is wederom voor NJIT dat weer dichterbij lijkt te komen. Wanneer Litwinko weer voor de aansluiting zorgt, is het Bruintjes die met meerdere stops op de tegenstander opnieuw niet dichterbij laat komen. Met een assist op Toussaint is een volgende run voor de Broncs geopend. Een driepunter van diezelfde Toussaint betekent 29-36. Samen met Schiffer en Evans zorgt zij voor een grotere voorsprong in de laatste 10 minuten: 36-45. Kan NJIT nog terugkomen in de wedstrijd? Ze hebben nu snelle scores nodig om een grotere achterstand te vermijden. Een driepunter van Maria Fux is een teken van een comeback. De Broncs weten even niet te scoren, en Fux is het opnieuw die met een driepunter toeslaat: 44-50. Het verschil wordt kleiner. Houdt de thuisploeg dit vol? Ze komen ook niet meer bij hun rebounds, en NJIT ziet kansen om terug te komen. Stoll en Litwinko zorgen voor een gelijke stand met nog vijf minuten te gaan: 50-50. De Broncs staan een lange tijd al op 50 punten, maar NJIT scoort ook niet. Makayla Firebaugh mag belangrijke vrije worpen nemen, in de wetenschap dat elke gemiste kans nu duur kan zijn. De eerste is raak: 50-51. Kan zij het opnieuw waarmaken? Dat doet zij: 50-52. De Broncs staan weer op voorsprong, maar lang zou het niet duren. Stoll zorgt weer voor de gelijkmaker. Zo blijft het schommelen tussen een gelijke stand en een voorsprong, het is uiterst spannend, maar evans zorgt voor een nieuwe voorsprong voor de Broncs: 56-58 met nog 2:35 te gaan. NJIT wordt foutief afgestopt, en mag opnieuw vrije worpen nemen. Litwinko benut de eerste: 57-58. De tweede gaat er niet in, maar doordat de thuisploeg balverlies leidt mag NJIT zoeken naar een nieuwe voorsprong. Stoll gaat omhoog voor de driepunter, maar die gaat er niet in. Met nog één minuut te gaan kan het alle kanten op gaan. Evans was al meerdere malen goed voor cruciale aanvallen, en ook deze jumper treft doel: 57-60. Eenzelfde scenario doet zich voor als er een fout gemaakt wordt op NJIT. Dat betekent twee vrije worpen. De eerste van Litwinko gaat raak. Voorheen miste ze de tweede. Dat gebeurt nu niet: 59-60 met nog 55 seconden te gaan. De Broncs zoeken naar meerdere aanvallen, maar scoren niet. Zo komt NJIT nog een keer in balbezit. Stoll gaat voor de driepunter, die kan met nog 10 seconden te gaan dodelijk zijn. Maar deze gaat er niet in waardoor de Broncs in balbezit komen. NJIT moet fouten maken in de hoop dat de Broncs vrije worpen missen. Echter, Evans en Amanda Mobley missen hun vrije worpen niet en zorgen voor een eerste overwinning voor de Broncs met 59-64. Na een immens spannend slot pakken de Rider Broncs een prachtige overwinning.