Kim Schrama boekt met haar team Midland College een solide zege

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 12:50

Sinds afgelopen zomer jaagt Kim Schrama haar droom na door in Amerika te basketballen. Dat gaat haar heel goed af! In januari kwam ze voor het eerst in actie namens Midland College Athletics, en liet gelijk zien dat ze een sterke aanwinst is. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen, en ook donderdagavond won Midland College van South Plains College met 70-62.

Na de openingsscore van Bella Green blijven beide teams in de eerste periode aan elkaar gewaagd. Om en om zorgen zowel Midland College als South Plains College voor nieuwe aansluitingen. Bij South Plains College is voornamelijk Debora Reis sterk op schot met acht punten in zes minuten. Daarna begint het beter te lopen bij Midland College. Er wordt beter verdedigd en dat leidt tot meerdere steals. Nyaduoth Lok zorgt met de fastbreak score voor een eerste gat voor Midland College: 17-22. Datzelfde scenario vindt vervolgens weer plaats waardoor het verschil groter wordt. Voorlopig blijft het daar even bij. Sterker nog, Julia Stenberg zorgt met een driepunter ervoor dat South Plains College weer terug komt tot 23-24. Op dat moment slaat Kim Schrama toe namens Midland College. Ze verzilvert haar jumper, en haar verdedigende inzet zorgt ervoor dat South Plains College het moeilijker krijgt in de aanval. Teanna Huggins en Sydney Rasberry zorgen voor sterke afrondingen in de aanval waardoor het bij rust 32-38 is voor Midland College.

Na rust gaat Midland College verder met sterk verdedigen. Dit geeft hen de gelegenheid om het verschil te vergroten. Schrama pakt meerdere rebounds, Green en Huggins pakken geregeld steals en Lok is goed voor acht punten in korte tijd. Het verschil wordt steeds groter, even later zelfs 20 punten. South Plains College wil het niet verder laten komen. Na de tip-in van Green is het Stenberg die met een driepunter voor het eerste verweer zorgt. Vervolgens gaat Viktoria Ivanova verder namens South Plains College. Na een eerdere verzilverde jumpshot gaat ook haar driepunter erin die voor 53-65 zorgt. Een verschil van 12 punten, en dat waren er eerder 23 voor Midland College. In korte tijd kan er veel gebeuren. Midland College heeft een score nodig die ze op een veilige marge kan brengen. Echter is het Julia Stenberg die namens South Plains College nog een driepunter raak knalt: 56-65. De spanning is weer volledig terug in de wedstrijd. South Plains College heeft antwoord gevonden op de verdediging van Midland College. Grace Hunter benut één vrije worp, waarna Dyana Offutt de jumpshot verzilvert. Het verschil is nog maar zes punten: 59-65 met nog anderhalve minuut te gaan. Waren die 23 punten een veilige marge voor Midland College? Of slaat South Plains College op tijd toe? Hoe dan ook, beide teams moeten nu iets doen om een beslissing te kunnen forceren. Kim Schrama krijgt de kans om met twee vrije worpen Midland College wat lucht te geven. Eentje daarvan is raak, maar vrije worpen van Deyana Dodd en Bella Green zijn voldoende om de wedstrijd winnen af te sluiten. Kim Schrama wint met haar teamgenoten van Midland College met 62-70 van South Plains College en boekt daarmee een vierde overwinning oprij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.