Hoppers stevent voor rust af op ruime overwinning

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 22:29

Wat voor aanvang van de wedstrijd een topper had moeten zijn, eindigde uiteindelijk in een blow-out in het voordeel van de Hoppers. De mannen onder 16 namen het op tegen onder 16 3 van BC Apollo Amsterdam, en gaandeweg het tweede kwart liep de thuisploeg al naar een gigantische voorsprong. Met onder andere 47 punten van Thomas Otten eindigde het duel met 98-31 voor de Hoppers.

Bij tip-off lijkt Hoorn meteen een openingstreffer te vinden, maar twee inside ballen treffen geen doel. Daar tegenover doet Apollo dat in hun eerste aanval wel via Pablo Anders. Na een vroege time-out vindt Hoppers de eerste score. Jur Keuning en Thijn Wienecke passen naar de insnijdende speler, en dat is in dit geval Thomas Otten die een and-1 verzilvert. In de aanval daarop vindt Jits Tesselaar Jur Keuning die naar binnen dribbelt en de backdoor erin legt. Even later is het weer Tesselaar die de assist geeft op Otten waardoor de thuisploeg met 6-4 aan de leiding gaat. Beide teams houden elkaar gedurende het eerste kwart sterk van scoren af, al komt de thuisploeg dankzij Thomas Otten (9 punten in het eerste kwart) op een grotere voorsprong. Naast het feit dat Otten op 9 punten staat, laat hij zien ook goed te kunnen passen. Zo weet hij middels twee assists op Thijn Wienecke de stand op 14-8 te zetten na het eerste kwart.

Hoppers begint sterk aan de volgende 10 minuten. Wienecke staat vrij bij de driepuntslijn, en weet deze met vertrouwen te verzilveren. Ook is Hoppers in de rebounds veel agressiever. Zie de rebounds die Keuning en Tesselaar meerdere malen uit de lucht weten te plukken. Even later zien ze Wienecke opnieuw vrij staan bij de driepuntslijn, en andermaal is het raak: 20-8. Apollo neemt tijd om aanvallen op te zetten, en na 3,5 minuut scoort Imre Noord de jumper namens de bezoekers om wat terug te doen. De thuisploeg is voorlopig goed op koers naar een derde overwinning oprij, ziet ook coach Gijs Veldhuis. Doordat de bezoekers met zes spelers spelen, en er eentje halverwege het tweede kwart al met vijf fouten aan de kant zit, is er geen mogelijkheid meer tot wisselen bij Apollo. Hoppers gaat verder met het scorende werk, mogelijk gemaakt door Thomas Otten (opnieuw 8 punten in het tweede kwart) en Mitch van Veen die ook sterker tot scoren weet te komen: 34-10. Thomas Otten zet met een mooie pass Vincent Otten op scorende positie, waarna Van Veen en Keuning de stand bij rust op 40-12 zet. De enige scorende speler aan de kant van Apollo was Noord met twee jumpers, maar het collectief van Hoppers geeft duidelijk de doorslag in de eerste helft.

Gelijk na rust vindt Hoppers Thomas Otten die scorend erg sterk in de wedstrijd zit. Keuning gaat door en vergroot het verschil in Hoorns voordeel. Bij de thuisploeg wil dan veel lukken. Een floater van Ilias Elkhayami en Vincent Otten geeft Hoppers meer gelegenheid om te domineren. Het verschil wordt alsmaar groter en groter in Hoorns voordeel, en dan te bedenken dat dit een topper in deze competitie had moeten voorstellen. In de resterende minuten is er dan tijd voor mooie acties, zoals de vele blocks van Syon Soedhoe op de tegenstander. In de aanval is het veelal zoeken naar Thomas Otten die uiteindelijk op 47 punten komt. Hoppers stevent onbedreigd af op hun derde wedstrijd oprij door met 98-31 te winnen. Met deze prestaties ligt het team goed op koers in deze competitie. “We hadden verwacht dat het een moeilijke pot zou worden,” beweert Jur Keuning. “Ze begonnen erg fysiek aan de wedstrijd, maar wij liepen uiteindelijk uit en zij konden niet meer in de buurt komen. Onze passes kwamen goed aan, en zij hadden een speler die halverwege het tweede kwart al vijf fouten had. Zodoende kon Apollo niet meer wisselen. Thomas was deze wedstrijd on fire en had 47 punten. Dit is dus onze derde overwinning oprij. Als we zo doorspelen zouden we zomaar eerste of tweede kunnen worden.”