Lokomotief wint eerste wedstrijd van BV Hoofddorp

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 13:35

De start van de Tweede Divisie competitie was in aantocht, waarin de meiden onder 14 van thuisploeg Lokomotief het opnamen tegen BV Hoofddorp. Na een gelijk opgaand begin ging Lokomotief vervolgens gedurende het eerste kwart er vandoor en nam gaandeweg de wedstrijd meer afstand van de bezoekers uit Hoofddorp. De eerste punten zijn voor de Rijswijkse formatie met 50-24.

De tip-off is voor de bezoekers uit Hoofddorp. Gelijk na deze sprongbal winst weet Rosalie Joustra meteen de openingsscore te verzilveren. In de volgende aanval komt de thuisploeg tot scoren via Roos Valk en Yuna van Vliet. De eerste drie minuten zijn het de bezoekers die er reboundend beter voor staan, en via een jumper van Isabella Knol neemt Hoofddorp de voorsprong over. Het verschil wordt niet groter, want Lokomotief laat zien ook van buiten te kunnen schieten. Lucia Valeri is trefzeker en zorgt voor 7-7. Halverwege het eerste kwart neemt Lokomotief een tussensprint. Madeleine Smit en Frederique Visser tillen dankzij een drive naar de basket het verschil op in het voordeel van de thuisploeg. Diezelfde Smit bedient even later Douae Dahbi die Lokomotief afstand doet nemen van Hoofddorp. Afgelopen seizoen was Lokomotief nog voor de Coronastop goed voor één van de kopposities in de Tweede Divisie. Toen beschikten zij veelal over de sterk spelende Frederique Smit die een grote serie scores verzorgde. Ook dit seizoen heeft de thuisploeg een goeie basis staan met nog altijd sterke talentvolle speelsters als Yuna van Vliet en Frederique Visser. Ook heeft de thuisploeg de verdediging goed op orde. Hoofddorp heeft moeite om tot scoren te komen, en via een and-1 van Yuna van Vliet staat Lokomotief met 16-7 voor. Lokomotief is bezig aan een run aan het einde van het eerste kwart. Een 13-0 run zorgt voor een 18-7 stand na het eerste kwart.

Lokomotief gaat door waarmee ze de eerste 10 minuten waren geëindigd: de scorende run doorzetten. Valeri en Van Vliet gaan rustig verder met het scorende werk. De bezoekers uit Hoofddorp krijgen veel scoremogelijkheden, maar de ballen blijven onbenut. Toch wordt de run doorbroken als Joustra haar jumper verzilvert. Wellicht kan dat zorgen voor meer zelfvertrouwen namens Hoofddorp. Toch gaat Lokomotief door via opnieuw Visser: 26-9. Hoofddorp komt opnieuw tot scoren via Israe Agarouassay, en krijgt vervolgens kans om dichterbij te komen, want ze maken het Lokomotief in hun aanvalsspel vrij lastig. Toch weten ze na een tijdje meerdere keren de vrijstaande speelster te vinden. Madeleine Smit krijgt de bal, en Smit rond ook af: 30-11. Lokomotief krijgt weer meerdere aanvalsmogelijkheden, en dat ronden zij vrij solide af. Zie de mooie pass van Aileen Alexander op Maaike Dunnewold die haar floater door het netje ziet verdwijnen. Zo komt Lokomotief in de eerste heft niet in gevaar en gaat met een 32-11 voorsprong rusten.

Gelijk na rust opent Hoofddorp met een drive naar de basket van Lotte de Groot. De bezoekers gaan verder na de aanvalsrebound en de score van Liv Kors. Ze hebben meerdere aanvalsmogelijkheden nodig om terug in de wedstrijd te komen, en hun spel is al veel bewegelijker in de aanval. Aanvallend loopt het even niet bij Lokomotief, en Hoofddorp ziet kansen om terug te komen. Hoofddorp scoort echter minder frequent om nog dichterbij te komen. Van Vliet zorgt na een lange tijd weer voor twee punten namens de thuisploeg. Een jumper van De Groot zorgt ervoor dat Hoofddorp weer tot scoren komt, maar ziet de vele vrije worpen in het derde kwart misgaan. Gaandeweg het einde van het derde kwart krijgt Lokomotief de smaak in scorend opzicht weer te pakken. Een drive van Smit toont de kracht aan van de thuisploeg. Even later zorgt Dahbi voor een prachtige assist op de insnijdende Van Vliet die scorend vermogen domineert deze wedstrijd. Zo houdt Lokomotief bij 48-20 de veilige marge ondanks het scorende verweer van Hoofddorp.

Opnieuw is het Joustra die namens de bezoekers een mooie boogbal verzilvert aan het begin van het vierde kwart. Lokomotief komt in de eerste vier minuten niet tot scoren, maar blijven op een veilige marge staan ondanks het verweer van de bezoekers. Na vijf minuten zorgt Dunnewold voor de eerste punten in het laatste kwart. In de verdediging is Fenna Buitenhuis erg sterk en stopt meerdere scoremogelijkheden van Hoofddorp af. Het laatste kwart wordt gekenmerkt door veel turnovers aan beide kanten. Lokomotief heeft de wedstrijd al een tijdje gewonnen en doet dat uiteindelijk met 50-24.