Ruime overwinning voor BC Apollo Amsterdam

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 13:27

Donderdagavond vond in Hoofddorp een duel plaats tussen BC Apollo Amsterdam dames 1 en BV Hoofddorp dames 2. In het eerste kwart plaatste Apollo al een tussensprint, welke door BV Hoofddorp niet meer kon worden ingehaald. Aan het einde van de wedstrijd stond er 41-63 voor Apollo op het bord.

In de eerste aanval van de thuisploeg vindt gelijk de openingsscore plaats. Na de aanvalsrebound van Kim Loogman verzilvert zij de inlegger met een bonus vrije worp. De ploeg uit Hoofddorp heeft met haar dames 2 selectie een vrij jonge lichting, en moet elkaar nog duidelijk vinden. Vanaf dat moment gaat Apollo met scherp schieten. Als eerste is Jet Versloot goed voor een driepunter. Gelijk na de driepunter vergroot Gaby Prepost de voorsprong en is het Nina Boekhoudt die met drie driepunters oprij Apollo op een 5-15 voorsprong zet. Apollo gaat in het eerste kwart gelijk verder, ondanks het feit dat Sasja de Boer een prachtige drive naar de basket afrondt. Hoofddorp heeft moeite met de verdediging die Apollo neerzet, getuige de hoeveelheid steals die de hoofdstedelingen pakken. Voornamelijk Loes Rozing pakt veel steals in het eerste kwart en kan even later ook de drive naar de basket verzilveren. Na een tussenspurt van Apollo zet Carmen Hulshof de stand op 11-23 na het eerste kwart. Vervolgens opent Apollo meteen met een aantal scores van onder de basket. Rozing en Sarah Franken houden de bezoekers op een veilige marge. Even lijkt Hoofddorp terug te komen via De Boer en Morsal Wali: 21-36. De thuisploeg vindt ook scorend vermogen in speelsters als Lisanne de Jong en Kate van Noort. Verder laat Apollo het niet komen, want in de verdediging hebben ze Floor van der Kolk die in de eerste helft alleen al 8 rebound pakt, waarvan 5 aanvallende. In de aanval wordt Lisa Berghorst in stelling gebracht die het verschil optilt naar 20 punten. Door vrije worpen van Manouk Slaa zou dat ook het verschil zijn bij rust: 23-43.

De tweede helft krijgt als kenmerk dat beide teams moeizaam tot scoren komen. Meerdere afstandsschoten worden onbenut, en er ontstaat bij Apollo veel blocks. Ook Hoofddorp sterkt haar verdediging, getuige meerdere afgestopte aanvallen door De Jong en Loogman. Apollo mist gedurende het derde kwart ook veel vrije worpen, maar het verschil wordt er niet kleiner door. Rozing zorgt met meerdere steals opnieuw voor een verschil van 20 punten. Versloot en Rozing gaan door met het scorende werk waardoor Apollo niet meer in gevaar komt. Aan het einde van de wedstrijd zorgen Loogman en Wali voor de laatste punten voor Hoofddorp, maar Apollo wint deze wedstrijd met 41-63. Ondanks deze uitslag zal Hoofddorp in de 2e divisie zeker nog groeien en zal dit seizoen absoluut nog een geduchte tegenstander worden