Sterk tweede helft zorgt voor ruime overwinning voor BV Hoofddorp

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 13:22

Heren 1 van BV Hoofddorp speelde woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Heren 1 van MBCA uit Amstelveen. Dit seizoen zullen beide teams elkaar treffen in de Eerste Divisie. In de aanloop naar het seizoen wist Hoofddorp te winnen van MBCA met 88-58.

De bezoekers uit Amstelveen starten goed. Onder de basket is Tobias Teule twee keer goed voor de eerste vier punten. Het verweer van Hoofddorp komt van Bart Duivenvoorden, maar meteen is Nicklaas van den Brandt aan de andere kant goed voor twee punten. Verder laat Hoofddorp het niet komen, en pakken dankzij Rogier Drijver en Bas Minderman een 7-6 voorsprong. MBCA gaat verder met het heroveren van de voorsprong, en loopt langzaam uit dankzij een driepunter van Christian Pablos en een jumper van Jibbe de Goede. Het loopt nog niet lekker bij de thuisploeg. Niels van der Laan houdt Hoofddorp met diverse jumpers en een driepunter in de buurt van MBCA, maar de thuisploeg kijkt wel tegen een 16-20 achterstand aan. Daar komt gaandeweg het tweede kwart verandering in. Bij Hoofddorp en MBCA wisselt de voorsprong geregeld. De Goede zet MBCA op 25-26, waarna Minderman de voorsprong aan de thuisploeg geeft, maar zorgt gelijk daarna Frank Oosterbaan weer voor de voorsprong voor MBCA. Dan wordt bij Hoofddorp Dexter Hope in stelling gebracht. Vlak daarvoor was hij al goed voor vijf punten en meerdere assists, en nu gaat hij verder met het scorende werk. Meerdere driepunters, een and-1 en een drive naar de basket laten Hoofddorp verder uitlopen. Met een and-1 zorgt Hope voor 39-30 bij rust. Hope is net als Niels van der Laan en Bart Duivenvoorden één van de spelers die op het hoogste niveau uitkwamen namens Apollo Amsterdam.

Hoofddorp gaat na rust verder met het sterke aanvallende samenspel. Hope wordt gelijk weer gevonden. Hij had al 13 punten voor rust, en komt al snel op 20 punten begin derde kwart. Van der Laan gaat ook al snel naar de 13 punten. Hoofddorp neemt dankzij het vloeiende aanvalsspel al snel een voorsprong van 20 punten: 60-40. Op dat moment vergeet Hoofddorp even te rebounden, en dankzij vrije worpen komt MBCA terug tot 62-46 in het derde kwart. Bij de thuisploeg nemen Kevin van Duuren en Bart Duivenvoorden het scorende werk over. Inside is Duivenvoorden sterk met meerdere score mogelijkheden, en met een driepunter tilt hij het verschil weer op naar 20 punten. Bij MBCA willen de ballen niet meer vallen, ondanks de driepunter van Pablos. Hoofddorp krijgt nog één laatste scorespurt die door Hope wordt aangewakkerd. Diverse jumpers en driepunters gaan van zijn hand raak, en dat betekent dat Hoofddorp de winst in de wacht sleept van MBCA wint met 88-58.