MBCA wint openingsduel van Racing Beverwijk

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 11:37

Gaandeweg de eerste helft sloeg heren 1 van MBCA een gat dat beslissend was voor de wedstrijd. Racing Beverwijk kon er niet veel tegenover stellen, waardoor de eerste overwinning in de Eerste Divisie naar MBCA gaat met 63-51.

De eerste minuten worden gekenmerkt door aanvallen waarvan de ballen net uit de ring draaien. Bij MBCA lukt dat na anderhalve minuut net wat beter dankzij de openingstreffer van Tobias Teule. De thuisploeg gaat meteen door met een jumper van Christian Pablos, en in de verdediging houden ze Beverwijk van scoren af. De schoten gaan er niet in bij de bezoekers, maar MBCA verzuimt om verder afstand te nemen van Beverwijk. Na meer dan vijf minuten komt de eerste scoren tot stand bij de bezoekers. Wouter Anema weet twee keer naar de basket te snijden. MBCA laat het daar niet bij zitten, en weten ook van afstand te scoren. Jibbe de Goede en Nikos Kardamis zijn beiden trefzeker waardoor MBCA verder uitloopt.

Twee schoten van Lennart Meijland zorgt voor wat verweer aan de kant van Beverwijk, maar het brengt ze niet dichterbij. De Goede zet de stand op 15-9 na het eerste kwart, maar het had praktisch gelijk kunnen staan als Beverwijk haar vrije worpen verzilverde. Van de zes in het eerste kwart ging er eentje raak. MBCA gaat verder met het schieten van driepunters. Kardamis, De Goede, Pablos en Nicklaas van den Brandt zijn alle vier goed voor elk zo’n exemplaar. De tegenaanval van Beverwijk blijft wat achterlopen, al is het Sven Wortel die met een driepunter iets terug doet. MBCA scoort na de vier driepunters niet veel meer, maar het verschil bij rust is al vrij groot: 30-16.

De thuisploeg gaat na rust gelijk verder. Tobias Teule is drie keer oprij sterk in de drive en in de rebounds. Met zes punten oprij van hem ontstaat er al een grote kloof. Als Teule dan even niet scoort is het altijd nog Menno Duijvis die het overneemt: 46-23. Deed Beverwijk dan niets meer terug? Zeker niet, sterker nog, ze plaatsen zelfs een 0-8 run. Vaak is het zoeken naar Meijland die met 24 punten in deze wedstrijd de bezoekers wat laten terug komen in de wedstrijd. Dankzij de 0-8 run is het 46-31 na het derde kwart.

Gelijk in het laatste kwart is het opnieuw zoeken naar Meijland die met een hele verre driepunter Beverwijk weer dichterbij MBCA brengt. Als diezelfde Meijland opnieuw voor een driepuntspoging gaat en daardoor drie vrije worpen mag verzilveren is het verschil nog maar 13 punten, waar het er ooit 23 waren voor MBCA: 50-37. Beverwijk komt lichtjes in de buurt van MBCA, misschien kunnen ze nog dichterbij komen. Lang zal het niet duren tot MBCA weer verweer heeft gevonden. Nehizena Osagie en De Goede beslissen de wedstrijd met een driepunter in het voordeel van MBCA. Meijland zorgt nog één keer van de laatste punten voor de bezoekers, maar MBCA wint het eerste duel met 63-51 en kan zaterdag 19 september proberen om in Katwijk de tweede overwinning te pakken.