Christofoor moet Apollo voor laten gaan

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 11:21

Na een gelijkwaardig begin werd later gedurende de wedstrijd duidelijk dat het krachtsverschil tussen Apollo en Christofoor groot was. Dat, en de hoeveelheid balverlies, zorgde voor een 51-102 eindstand voor Apollo. Het was een wedstrijd waarvan Christofoor alleen maar beter van kan worden naarmate de competitie weer begint.

De thuisploeg start aanvallend sterk aan de wedstrijd. De bal komt terecht bij Dylon Kampwart, en dat betekent dat er verre driepunter kunnen vallen. De eerste van hem was gelijk al zo’n exemplaar. Vlak voor het verstrijken van de 24 seconden klok lost hij een verre boogbal die voor 3-0 zorgt. De volgende aanval van Kampwart verdwijnt ook door het netje, maar dan gaat Apollo sterk door in de aanval. Stef Poels laat zien dat hij van buiten ook trefzeker is. Via twee driepunters van zijn hand neemt Apollo een 5-10 voorsprong. Christofoor lijkt terug te komen in de wedstrijd, en maakt zich hard voor een comeback in het eerste kwart. Na twee van de drie rake vrije worpen van Elmer Rafaela zorgt Carter met een driepunter voor een lichte aansluiting: 12-16. Verder laat Apollo het niet komen, en tilt het verschil op via inside scores van Cherano Calmez en Jacopo Bertotti. Ondanks het verweer van Jaheym Jones (een driepunter vanuit de dribbel) neemt Apollo verder afstand in het eerste kwart. Cassius Bonjasky en River Gori zorgen voor een 19-29 tussenstand na het eerste kwart.
In het tweede kwart zet Apollo een tussensprint in. Mede doordat Chrisofoor moeite heeft met de verdediging van Apollo ontstaan er meerdere turnovers. Vaak weten ze aanvallen van Apollo af te stoppen, maar vervolgens pakken de bezoekers meerdere aanvallende rebounds waaruit gescoord wordt. Voornamelijk Benicio Leons maakt in het tweede kwart het verschil. Via driepunters en second chance points komt Apollo op een 21-48 voorsprong, welke ook door een harde dunk tot stand komt van Tariq Attadmiri. Lukte Christofoor dan helemaal niets in het tweede kwart? Zeker niet, sterker nog, ze plaatsen zelfs een 11-0 run. Allereerst wordt Rafaela in de hoek gevonden, en verzilvert vanaf die positie de driepunter. Daar zal het niet bij blijven, want verdedigend houden ze Apollo van scoren af en via Jones komt Christofoor wat dichterbij. Rafaela stookt dan helemaal het vuurtje op met harde one-handed dunk: 30-48. Kampwart zorgt met een driepunter voor de ruststand van 35-50 voor Apollo. Christofoor is dus nog sterk teruggekomen in de wedstrijd, en met nog zo’n vervolg kunnen ze nog verder terugkomen in de wedstrijd.

Na rust zorgt Apollo gelijk voor de eerste 9 punten, mogelijk gemaakt door het snelle en trefzekere spel van Tano Lobman. Middels meerdere drives naar de basket en een driepunter zorgen voor 35-61. Christofoor krijgt het moeilijker aangezien de afstandsschoten niet vallen. Apollo komt beter in de wedstrijd en neemt afstand van Christofoor. De thuisploeg werkt hard, maar krijgt het in de aanval lastig. Na rust wordt het verschil groter en is de pijp leeg bij de thuisploeg. De wedstrijd eindigt bij 51-102 dankzij een harde dunk van Philip Metz, maar Christofoor kan uit deze wedstrijd veel lering halen. Zij zullen het in de competitie veel tegenstanders lastig maken in de nieuwe hal, en dat zal al een mooie opmars zijn voor de vereniging die dit seizoen in diverse lichtingen in de landelijke competitie speelt.