Opnieuw een overwinning voor Triple Threat onder 18

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 10:12

De afgelopen twee weken wonnen de vrouwen van Triple Threat onder 18 van BC Apollo onder 20 en Dozy Den Helder onder 20. Zaterdagavond nam Triple Threat het op tegen Flashing Heiloo onder 20. De vrouwen uit Haarlem wonnen ook deze wedstrijd, dit keer met 83-60 na een sterk slotkwart.

De tip-off wordt gewonnen door de bezoekers uit Heiloo, en de eerste score is gelijk een lay-up van Isa Hooiveld. Gelijk na de eerste score van Hooiveld vindt Triple Threat Quinta van Schijndel bij de driepuntslijn en benut gelijk haar eerste schotpoging. Van Schijndel was vorige week tegen Den Helder nog een belangrijke schakel in het tweede kwart, en bewijst ook nu weer haar waarde namens Triple Threat. In de volgende aanvallen pakt Triple Threat veel rebounds, en bereikt onder het bord Floor Kleyhorst die sterk met haar linkerhand de and-1 verzilvert. De thuisploeg slaat dan een gaatje, maar ziet vervolgens Heiloo terug komen in de wedstrijd. De rebound na het gemiste schot van Triple Threat is van Jip Halewijn, en zij gaat gelijk omhoog voor twee punten. Even later herhaalt Halewijn hetzelfde ritueel, maar het brengt Heiloo niet naast Triple Threat. Opnieuw wordt bij de thuisploeg Van Schijndel in stelling gebracht, en zij knalt gelijk haar volgende driepunter binnen. Zo blijft Triple Threat op een kleine marge, maar ze zien Heiloo weer terugkomen. Halewijn vindt met een mooie pass Anna Linde Hartman die vanuit de hoek Heiloo twee punten bezorgt. Na Hartman wordt even later Hooiveld opnieuw in stelling gebracht en brengt Heiloo terug op 13-12. Triple Threat moet naar nieuwe mogelijkheden zoeken, en vindt voor de derde keer Van Schijndel bij de driepuntslijn. Van Schijndel komt op dat moment al op 13 punten in het eerste kwart. Triple Threat gaat verder, dit keer met Nikki Kleyhorst. Twee vrije worpen van haar en een inlegger zetten de stand op 26-15 voor Triple Threat na het eerste kwart.
Triple Threat begint het tweede kwart ook goed. Meteen weet Phoenix Stotijn via haar linkerhand de drive naar de basket te verzilveren, en vindt later ook Iris Vennema die met een driepunter Triple Threat laat uitlopen. Toch geeft Heiloo niet op, en komt door middel van vrije worpen weer iets dichterbij. Drie vrije worpen van Halewijn, twee van Hooiveld en een jumper vanuit de hoek van Mirte Bronkhorst betekent 34-22. Heiloo komt weer dichterbij, maar een driepunter van Safa Ramdhani laat Heiloo niet dichterbij komen. Echter, Jip Halewijn antwoord met ‘dat kan ik ook’ namens Heiloo, en gooit er gelijk een driepunter achteraan. Via vrije worpen van diezelfde Halewijn en de lay-up van Sasja de Boer gaan beide ploegen rusten met een 41-33 tussenstand.

Na rust opent Quinta van Schijndel met natuurlijk een driepunter, haar vierde al. Ook nu toont Heiloo veerkracht, en vecht zich terug in de wedstrijd. Halewijn dribbelt langs haar tegenstander, en zorgt met een boogbal voor de eerste veldscore na rust. Triple Threat weet even niet te scoren. De schoten vallen niet meer gemakkelijk zoals in de eerste helft. Heiloo ziet kansen, sprint naar de overkant waar Hartman zorgt voor een kleiner verschil. De bezoekers zijn nog niet klaar. Isa Hooiveld sprint naar voren, krijgt de pass op perfecte wijze, en zorgt voor een score + een bonus vrije worp. Het verschil is dan nog maar twee punten: 46-44. Nikki Kleyhorst en Safa Ramdhani zorgen voor de laatste punten in het derde kwart waardoor de stand 50-46 wordt voor Triple Threat. Gaat iemand opstaan bij de thuisploeg? Of Gaan de bezoekers verder met het plaatsen van een tussensprint? De opening is in elk geval voor Triple Threat via Nikki en Floor Kleyhorst. Even later wordt Floor Kleyhorst opnieuw gevonden onder het bord, een score + een bonus vrije worp die Triple Threat even wat lucht geeft: 56-48, en vooral die 48 punten van Heiloo is memorabel. Vervolgens is het twee keer Van Schijndel die scoort: 60-48. Heiloo weet een lange tijd niet meer tot scoren te komen, vrijwel op dezelfde wijze zoals Dozy Den Helder vorige week in het vierde kwart moeilijk tot scoren kwam. Iris Vennema is vanuit de hoek goed voor een driepunter: 66-48 waarna Phoenix Stotijn het verschil op 20 punten zet. De wedstrijd wordt bepaald in het voordeel van Triple Threat. Nog één keer doet Heiloo nog wat terug namens Floor Kerssens, maar Triple Threat vindt de vijfde driepunter van Van Schijndel waardoor de wedstrijd wordt beslist in het voordeel van de thuisploeg. Via Cassidy Schreuder en Stotijn wordt het uiteindelijk 83-60 voor Triple Threat dat daarmee voor de derde keer oprij wint.